Jøran Herfjord vant to gullmedaljer under veteran-EM i vektløfting i Halmstad i Sverige. Han vant både klassen for menn 50 år for europere, samt en åpen klasse for menn 50 år der alle nasjoner kan delta.

Hitterværingen som opprinnelig er fra Ulvøya startet vektløfterkarrieren tidlig.

- Jeg er en av Ivar Kvernøs disipler fra starten av. Det er han jeg kan takk for at jeg kom i kontakt med vektløfting og har kunnet fortsette. Det er av han jeg har lært det.

- Er det teknikken som er viktigst?

- Det er det. Selv om det høres ut som du er jævlig sterk når du holder på med vektløfting, så er det teknikken som gjør at man klarer å løfte tungt.

- Jeg holdt på Hitra de første årene, før jeg flyttet til Trondheim i 1985. Der løftet jeg for to forskjellige byklubber frem til 1991. Da løftet jeg for Trondheim Atletklubb, som jeg gjorde comeback hos i 2014, da jeg begynte å trene igjen.

Etter tre års trening har Herfjord kommet i god form, noe resultatet i EM er et bevis på.

Hvilke forhåpninger hadde du før EM?

- Ut fra påmeldingslistene hadde jeg forhåpninger om fjerdeplass eller bronse, sier Herfjord.

Men da han lå temmelig likt med to andre konkurrenter la han seg på en taktisk linje, der han satset på å løfte så tungt at de andre ikke klarte å holde følge.

- Da ble det flere bommer på en europeer og en amerikaner som stilte i det åpne mesterskapet.

- Hvordan føltes det da du innså at du var Europamester?

- Det føltes utrolig godt. Jeg var ikke helt fornøyd med løftingen selv, men taktisk var det helt korrekt å gjøre det sånn. Så det føltes mer som en taktisk triumf enn at jeg var en suveren klassevinner.

- Hva blir det neste nå?

- Nå blir det tilbake til hverdagen med lokale stevner, frem til neste sommer og veteran-EM. Når man først har vært med der så er lista lagt, sier Herfjord.