Det er litt glissent ennå i halv elleve-tida i kaffekroken på Coop Hamarvik Dyrøya, da Øypatruljen ankommer første stoppested.

- Det er litt tidlig ennå for kaffepraten. Den foregår først litt senere på dagen, forteller Susan Sæther, som er kassens overordnede i skrivende stund.

Nede i havna høres lyden av en monoton motordur, mens en litt ekstraordinær gravemaskin sakte, men sikkert trekker rariteter opp av havbunnen.

- De mudrer, forteller Susan. Utskremte følger henne ned til bukta for å ta en nærmere titt på aktiviteten, mens snøen laver ned og brøytemannskapet har sin fulle hyre med å holde veien åpen for trafikk.

Øypatruljen er i dag på Dyrøya. Har du tips til hva /hvem vi bør svinge innom? Ring eller meld gjerne journalist Sten Egil direkte på nr. 417 71 001

Lokalavisa fortalte tidligere i vinter om de store endringene som nå skjer i havna på Dyrøya.

- Når alt er ferdig, vil dette bli en veldig tidsriktig havn, fortalte prosjektleder Hedley Iversen.

I den ytre delen av havnebassenget skal det mudres ut og sprenges slik at hele området får seks meters dybde. I flukt med Seashells kai skal det bygges ny offentlig fiskerikai, og ved siden av den kommer det flytekai med inntil åtte plasser for fiskebåter.

- Da vil bli mulig å ta inn større båter, på inntil 100 fot, til Seashells mottak. Og vi får bedret forholdene til fiskerinæringa generelt, blant annet med bedre kaiplass, sier Iversen.