Det avfolkede fiskeværet Kya ligger ytterst mot havet mellom Titran og Sula og er nå i Krogstadfamiliens eie. Her vil Andreas Krogstad tilbringe natten for å oppleve ekstremværet på nær hold.

- Jeg synes det er fascinerende med styggværet, og føler med trygg ut på her. Jeg er glad helgeturen klaffet med denne stormen, men jeg er glad for at jeg ikke har egen båt her ute nå, sier Krogstad som ble skysset ut med en annen båt før han ble overlatt til seg selv.

Bølgene bryter godt

- Det bryter godt over ringmoloen her nå og bølgene bryter inn over øya fra alle kanter, forteller Krogstad til lokalavisa fredag ettermiddag.

- Det er nesten like mye vann inne på øya som utom. Husene står trygt midt på øya, og har stått gjennom flere stormer før, så jeg føler meg trygg. Men uten moloen til å ta av for bølgene hadde nok husene blitt skylt på vannet ja. Jeg har hørt om storbårene som har skylt over øya før i tiden. Da måtte folk sitte på hustakene for å redde seg, sier Krogstad.

Holder seg klokelig inne i natt

Når stormen i natt er på sitt sterkeste vil han klokelig holde seg inne.

- Da er det best å holde seg inne så jeg ikke går meg borti i noe. Det blir nok bare en tur mellom huset og dassen, sier Krogstad.

HVORDAN GIKK DET MED ANDREAS? Les også :"Berit" flyttet på kampesteiner i natt.

Bølgene bryter kraftig på Kya i dag. (Foto: Axel Wold)