I helga gikk årets første Marensamling av stabelen.

Profesjonelle hovedroller

- Vi har funnet hovedrollene til Marenspillet i år og vi har en muntlig avtale med dem det gjelder, forteller regissør Arnstein Langåssve etter helgas samling.

Offentliggjøringen av hoverollene skjer når de har fått alt det formelle på plass, sier han, forhåpentligvis om ikke altfor lenge.

- Det jeg kan si, er at vi kommer til å ha med en til to profesjonelle skuespillere i rollegalleriet, så det blir veldig spennende å komme tilbake til, sier Langåssve.

- Og når vi har neste Maren-samling først på april, kommer hovedrollene til å være med på samlingen.

Musikkansvarlig

- Det viktigste med Maren-samlingen denne gang, var å introdusere musikkansvarlig Rune Tylden i prosjektet, sier regissør Arnstein Langåssve.

Rune Tylden er utdannet organist ved Musikkkonservatoriet i Trondheim og Norges Musikkhøyskole. Han er freelancemusiker med base i Kristiansund og tross sin klassiske utdannelse jobber han innenfor mange ulike sjangre og konsepter.

Tylden er som regissør Langåssve, ny i årets Maren-oppsetning.

[M1]

Spennende materiale

-I helga var også første gang jeg og Rune møttes, for han kom på plass litt senere enn meg og var ikke med på vår første samling i oktober, sier Arnstein.

Det ble et fint møte, forteller regissøren og legger til at han og musikkansvarlig fant kjemien.

- Både jeg og Rune synes Maren er et spennende materiale å jobbe med. Vi fikk begynt å drodle ideer i helga, så prosessen har starta å rulle og gå her nå.

Aktørene

I helga fikk Arnstein og Rune anledning møte en del lokale aktører, særlig var det en stor gruppe unge aktører på samlingen.

[M2]

- Det er viktig for oss å møte aktørene og bli litt bedre kjent med dem for å danne oss bilder av hvilke mennesker som er med i stykket og hvordan vi kan bruke dem i Maren dømt til døden.

Dette er en viktig del av prosessen påpeker regissøren.

Rune Tylden fikk i helga også anledning til å kartlegge stemmene han har å jobbe med videre i stykket.

- Jeg fikk fortalt de fremmøtte om prosessen så langt og hvilke tanker jeg har rundt regien. Rune fikk presentert sine tanker rundt musikken, forteller Arnstein.

Fortsatt mulig å bli med

- Folk på Hitra kan bare begynne å glede seg og kjenne på engasjementet rundt Maren, sier regissøren.

Det er bare å ta kontakt hvis man lurer på noe eller vil være med i stykket. Det er fortsatt muligheter for det, legger han til.

-  Vi er i gang og gleder oss veldig til fortsettelse, avslutter regissør Arnstein Langåssve.