Selv om kalenderen viser at vi nå er godt inne i den første vårmåneden, ser det ikke ut til at værgudene har fått med seg dette. Fint vær, men iskalde netter, gjør at øylandskapet fortsatt er vinterlig.

Likevel lar ikke naturen seg stoppe. Disse leserbildene viser vel at det tross alt går mot vår allikevel.

Etter ei skikkelig frostnatt, møtte Rigmor Hassel i Fillan tirsdag en sommerfugl!

Dette er en neslesommerfugl som er en av de mest vanlige sommerfuglene i Norge.

Neslesommerfuglen overvintrer som voksen, i uthus og garasjer, på loft i hus. Den tåler noen kuldegrader dersom temperaturendringen skjer over litt tid. Straks den første vårsolen varmer, er den på vingene, og er gjerne den «første» dagsommerfuglen om våren.

Neslesommerfugl flyr på solrike steder, i hager, enger og i skoglysninger. Tidlig om våren legger de sommerfuglene som har overvintret egg på nesleplanten (brennesle), straks den begynner å spire. (kilde: Wikipedia).

Søndag møtte Robert Skarpnes en padde ved Larsskogvatnet ved Fillan. Den stakkars padda satte nok lite pris på det kalde snøunderlaget.

- Litt tidlig ute kanskje? Rimelig frossen var den, forteller Robert.

Hyggelig er det også å registrere at tjelden ikke svikter i år heller. Som vanlig er den på plass på "hvert et nes" tidlig i mars, noe bildet tatt av Ulmar Timannsvik beviser. Denne tjelden ble fotografert i Oldervikfjæra i Fillan på tirsdag.