At det er i ferd med å skje spennende ting på toppen av Hotell Frøya er ikke vanskelig å se, verken i fra bakkenivå eller når man kommer opp i den nye fjerde-etasjen. For på taket av hotellet på Sistranda har det blitt reist en stor stålkonstruksjon som rammeverk, og ulike håndtverkere er nå i full gang med det resterende arbeidet som må til før Hotell Frøya kan la sine gjester ta toppetasjen i nærmere øyesyn.

Offisiell åpning i januar

- Vi er litt forsinket. Egentlig var planen at toppetasjen skulle stå ferdig i sommer, men så prioriterte vi å få ferdig den nye delen av Stjernesenteret og apoteket først, forteller Sigurd Bekken ved Hotell Frøya. Han legger til at entreprenøren har sagt at den nye toppetasjen skal stå ferdig i desember.

- Men en offisiell storåpning vil først finne sted den 20. januar 2018.

Hotell Frøya utvides med en fjerde etasje. Den nye etasjen kommer til å inneholde bar, restaurant, møterom og selskapslokale. Foto: Trond Hammervik

Utnytter beliggenheten bedre

Da daglig leder Valborg Bekken presenterte planene for utvidelsen av hotellet våren 2016, kunne hun fortelle at de har sett behovet for å tilby skikkelig utsikt til gjestene sine.

- Tanken er at vi skal benytte beliggenheten vår bedre, og det gjør vi ved å bygge ut i høyden. Vi kommer til å bruke mye glass slik at den fantastiske utsikten kan nytes i hele etasjen. Her kan du se over Frohavet inn til Fosen, over Hitra og Nordmøre. Utsikten er helt fantastisk. Her skal man kunne servere apertiffer og mingle i baren til flott sjøutsikt, samtidig som det skal være en god og lun atmosfære. Når vær og vind står på som verst, fyrer vi i peisen her oppe, sa Bekken til lokalavisa.

Slik blir utsikten i fra toppetasjen på Hotell Frøya.

Bar og restaurant

Den nye etasjen er på 400 kvm. og skal blant annet inneholde en bar og restaurant kalt "Søvest". Her oppe blir det i tillegg bygd ulike rom som gir hotellet muligheter til å arrangere selskap, møter og konserter.

- Vi kommer til å ha alle muligheter i den nye toppetasjen vår, sier Stig Bremnes under omvisningen i forrige uke.

- Blant annet skal det bygges et komplett kjøkken i fjerde etasje så vi kan tilby gjestene à la carte meny.

Bremnes legger til at de ikke har solgt inn julebord i toppetasjen i år, fordi de må ha en prøveperiode først før de gjennomfører større arrangement.

- Men vi kommer nok til å ta bruk lokalene litt i desember også hvis alt blir ferdig til da. Men som offisiell åpningsdato har vi sagt den 20.januar.

Sigurd Bekken, Valborg Bekken og Stig Bremnes forteller at mange er veldig spente og nysgjerrige på den toppetasjen på Hotell Frøya.

- Vi har utelukkende fått positive tilbakemeldinger til planene våre og det virker som øyværingene gleder seg. Det gjør vi også!

Offisiell åpning av toppetasjen er satt til den 20.januar 2018.