”Mitt lille lys” settes opp i Frøya kulturhus torsdag 29. september.

- Vi har ikke sett forestillinga, men det skal være et fyrverkeri av et one woman show i Robert Stoltenberg-stil, som vi håper mange frøy- og hitterværinger kan få med seg, sier arrangørene Johan G. Foss fra Folkeakademiet Frøya, og Håvard Dyrø, Frøya kultur og kompetansesenter.

I forestillinga er Lovise Angen Krogstad opptatt av at maktmisbruk også forekommer i religiøse sammenhenger, åpent eller skjult. - Fanatikeren og ekstremisten finner vi i alle leire, sier hun.

I en pressemelding beskriver de stykket slik:

«Mitt lille lys» er et varmt og humoristisk portrett av tenåringsjenter i et kristent ungdomskor og deres søken etter livets dype mening. Lovise Angen Krogstad spiller alle karakterene og gir en Robert Stoltenberg-versjon av livet i et karismatisk vekkelsesmiljø. Vi får raske skift mellom svovelpredikanter, velmenende pastorer, heftige gospeldronninger og usikre tenåringsjenter. Hovedpersonen er tenåringsjenta Frida. Vi får del i hennes drømmer, eksistensielle dilemmaer og frykt for dommedag, og i hennes forelskelse og dragning mellom dirigenten i ungdomskoret og en ikke troende rockemusiker. Foruten kristen-fundamentalister møter vi en indisk «peace and love»-guru og en Freud-troende psykiater. Alle er like fanatisk overbevist om at bare de forvalter sannheten. Forestillingen greier kunststykket å balansere mellom det dypt alvorlige, det sårbare og det komiske.

«Mitt lille lys» slår et slag for de moderate og gode kreftene i oss, og formidler tro på at ungdommen kan hamle opp med fanatisme i egne rekker. Det er et godt budskap i vår tid!

Marius Holth har regi og spiller piano i forestillingen. Han har jobbet med flere av Norges mest profilerte produsenter og musikere og deltatt i internasjonale oppsetninger. Han har lidenskap for musikkdramatikk og underviser til daglig ved Statens teaterhøgskole i Oslo.