Strøm trafikkskole har startet med traktor-opplæring. Og fra kommende vår regner John Michael Strøm i trafikkskolen med at man også har godkjenning for å drive opplæring på høyhastighets-traktor.

- Vi har økt vårt tilbud ut i øyregionen med å anskaffe en traktor med  henger for å gi opplæring i dette. Traktoren er nå i hovedsak stasjonert på Fannrem i Orkdal, men fra våren 2018 bli den mer ut i øyrgegionen for opplæring. Dette har  sammenhengen at vi får da godkjenning for å drive på med opplæring på  høyhastighets-traktor, også kalt for "50 km kurset", forteller Strøm i Strøm trafikkskole A/S på Fillan.

Tidlig denne uka var en merkedag for den lokale trafikkskolen. Da hadde de som første førerprøve på traktor.

- Dette ble selvfølgelig en bestått, forteller Strøm.

Strøm trafikkskole har kjøpt traktor med henger. Foto: Strøm trafikkskole

- Siden oppstarten har vi jobbet hardt mot å anskaffe en traktor med henger for å drive på med opplæring på dette. Et ledd i dette var tidlig å anskaffe en fast stasjonert tilhenger på Hitra/Frøya for å holde lastesikringskurs, som er påkrevet i denne førerkortklassen. Dette vil bli holdt ute på Hitra/ Frøya for de som skal ta førerkortet  på traktor, forteller han videre.

Trafikkskolen har drevet siden oktober 2015 og har sitt hovedkontor på Hitra, men også avdelinger på Frøya, Fannrem og Svorkmo. Strøm trafikkskole gir opplæring innen bil, bil med tilhenger,trafikalt grunnkurs og traktor. Skolen har sju ansatte.