Kandidat B, EVA RENATE BØE,

Send: HF NY B til 2399

Det blir stille en lang stund, da lokalavisa ringer Eva Renate Bøe og forteller at hun er nominert til prisen "Ny øyværing".

– Det var en overraskelse, sier 32-åringen fra Rakkestad.

Eva Renate møtte i 2008 en sjarmerende frøyværing på internettportalen Nettby. Men få vet at tilfeldigheter som fotballresultater kanskje gjør at hun tilslutt etter sigende; slapp alt hun hadde i hendene for en frøyværing.

- Jeg traff som sagt Vebjørn Gullbrandsen på Nettby, og der inngikk vi veddemål om at han måtte komme og besøke meg dersom Fredrikstad havnet høyere enn Rosenborg på tabellen. Fredrikstad gjorde det jo svært godt det året, så Vedbjørn kom, sier en lattermild Eva Renate.

Viktig å være åpen

Etter det gikk det slag i slag og til slutt flyttet Eva Renate til Frøya, nærmere bestemt til Hamarvika. De første årene jobbet hun som vikar ved Moa øvregården, men hun er i dag fast ansatt i Frøya kommune med fagfelt psykisk helse. Her ute har hun tatt arbeidskollegaer, naboer, nærmiljø og stebarn med storm. Og tappert bevist, at det er mulig og gi avkall på alt det faste for å søke lykken 70 mil lenger nord. Om man bare tør.

- Jeg tror det er viktig å være åpen overfor lokalbefolkningen og kanskje oppsøke dem. For det er ingen som kommer av seg selv og ringer på døra di for å se hvem du er, sier Eva Renate.

Så var det kanskje godt at Rosenborg ikke ble seriemestere akkurat i 2009.

Se også:

Kandidat A: Silje Elise Ødegård

Kandidat C: Eli Ann Karlsen