Politiet i Sør-Trøndelag melder at det en båt i løpet av natta har kjørt seg på grunn på Straumsnesset i Hemnskjela i Snillfjord kommune.

- Det er seks mann om bord. Det er ingen personskader, og så langt er det ingenting som tyder på noen form for lekkasje, sier operasjonsleder Reidar Stokke ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Slepebåt på plass

Redningsskøyte er på stedet, og flere slepebåter er også tilkalt. I 06-tiden søndag morgen opplyser Stokke at den første slepebåten er på plass, men at man venter på én til.

- Skipet står veldig tungt på land, og vi må sannsynligvis vente på floa før man prøver å trekke den av grunnen, sier operasjonslederen.

I følge sehavnivå.no, er høyvannet i dag klokka 12.38.

Tre slepebåter var ved 12-tiden søndag på plass for å trekke havaristen av grunnen, men sterk vind førte til at slepebåtene ikke kunne ta seg inn til skipet.

På grunn av mye vind og sjø planla man å starte bergingsarbeidet i 01-tiden natt til mandag. Sent søndag kveld ble det imidlertid bestemt at bergingen utsettes på ubestemt tid.

- Denne aksjonen er avlyst. Dykkere har vært nede, og hele båten står på grunn, sier Ole Ivar Lien, skipsfører på slepebåten «Squalus», til Avisa Sør-Trøndelag.

Han skulle etter planen bistå i å slepe skipet i løpet av natten. Nå sier han til Avisa Sør-Trøndelag at aksjonen kan ta flere dager, avhengig av været.

- Det kan bli aktuelt å losse om lasten, som er 600 tonn fiskeavfall. Dette krever da et ekstra fartøy, samt pumpe- og slangeutstyr. Det kan også bli ei utfordring hvor nær havaristen et slikt fartøy kan ligge, sier Lien til avisa.

Lastet med petroleumsprodukt

Ifølge politiet er det snakk om en oljetanker som er lastet med en form for olje eller diesel. Hvor mye last den har er ikke klart, men Kystverket og oljeberedskapen der er varslet i tilfelle noe skulle skje.

- Med den lasten er det jo veldig heldig at det ikke er noen lekkasjer, sier Stokke.

Ukjent årsak

Årsaken til at skipet har gått på grunn er foreløpig ikke klar. Arbeidet i natt har foreløpig vært konsentrert rundt å sikre båten, og finne en plan for å dra den av. Kapteinen vil bli avhørt etter hvert.

Redningsskøyta opplyser på sin Facebook-side at det dreier seg om en 72 meter lang lastebåt. De skriver videre at båten står godt på grunn og at man venter på slepe-assistanse.

- Skipet står tungt på land, og vi må sannsynligvis vente på floa før man prøver å trekke den av grunn, sier politiet. Foto: Magne Gjønnes
Dette bildet av lasteskipet har Redningsselskapet tatt, etter at skipet grunnstøtte i natt.
Skjermdump fra Marinetraffic.com av lasteskipet Scan Masters ferd før det traff land.
Skipet er lastet med petroleumsprodukt. Det er ingen tegn til at det noen form for lekkasje. Foto: Magne Gjønnes