For ett og ett halvt år siden kom Lena Jørgensen (26) flyttende fra Trondheim til Frøya for å begynne å jobbe som journalist i Frøya.no.

- Jeg har vokst opp på Angelltrøa, og bodde der frem til jeg var 18 år. Da flyttet jeg til Volda for å studere journalistikk. Etter studiene så flyttet jeg tilbake til Trondheim, og begynte å jobbe som sportsjournalist for Adresseavisen. Grunnen til at jeg kom til Frøya er at Tore Strømøy, redaktør i lokalavisen Frøya.no aldri ga opp å mase på meg. Hehe. Neida: jeg så en mulighet for å få meg fast jobb som journalist, og valgte å ta den. I Frøya.no kunne jeg få et enormt ansvar, veldig mye selvstendighet, og muligheten til å jobbe med alle typer journalistikk i en aktiv og spennende kommune. Jeg tror ikke man finner en bedre skole enn det.

- Hva var førsteinntrykket av lokalsamfunnet?

- Jeg hadde ingen tilknytning til Frøya før jeg kom hit, men det tok ikke lang tid å bli glad i øya. Lokalsamfunnet er inkluderende og åpent, og jeg tror at alle som ønsker å bli en del av det, har mulighet til det. Jeg som er byjente, og aldri har opplevd lignende, har flere ganger blitt overveldet av fellesskapet som finnes utpå her. Det er unikt, og veldig hyggelig.

- Som journalist har du sikkert blitt fortere kjent med mye folk, enn mange andre tilflyttere blir. Hvordan er frøyværingene å komme inn på?

- Jeg er heldig som har en jobb der jeg får muligheten til å møte så mange mennesker, og jeg føler at det er veldig lett å komme innpå frøyværingene. Så lenge du selv er åpen, jordnær og blid, så er det ikke vanskelig å få dem i prat. Fra dag én så har jeg følt meg godt tatt imot, og inkludert. Det var mange som visste hvem jeg var, på grunn av at Tore (Strømøy journ.anm.) skrev om meg i Frøya.no før jeg kom. Det var en merkelig følelse. Fra å bo i en storby, der kun venner og familie hilser, så sa alle «hei» og «hvordan går det med tilflytteren, trives du på Frøya?». Det tok faktisk ikke lang tid å venne seg til det; og jeg er sikker på at det er en del trondheimere som synes jeg er i overkant hyggelig og utadvendt etter at jeg flytta hit.

- Hva skal få deg til å bli?

- Da jeg flyttet hit i november 2014, så tenkte jeg at jeg skulle holde ut til sommeren. Nå har jeg vært her i halvannet år og stortrives. Planen var aldri å bosette seg her for resten av livet, men jeg har hørt mange historier av den sorten utpå her. Det er vel stort sett en kjekk mann som er hovedpersonen i de fortellingene, smiler hun.

-Hva savner du fra bylivet?

- Det jeg savner mest er venner og familie. Men ettersom Trondheim bare er ett par timer unna, og kommer nærmere og nærmere, så er det ikke et stort problem. Så lenge jeg får en byhelg i ny og ne, så holder jeg savnet etter fulle kjøpesenter, grå eksosluft, elleville tilstander på Lerkendal, og utepils på Solsiden i sjakk. Og så savner jeg at man kan ordne håret, uten at det flyr i alle retninger. Det går ikke an på Frøya.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no