- Ordfører og kommunalsjef for oppvekst har i dag hatt et oppsummeringsmøte sammen med engasjerte. Dette er folk som kjenner ham gjennom blant annet språk-kafé. Vi skal i tillegg gjennomføre en ny samling for de som ønsker det førstkommende onsdag, i regi av kriseteamet.

Det sier leder av kriseteamet i Frøya, Ingrid Kristiansen, til lokalavisa Hitra-Frøya torsdag ettermiddag.

Det offisielle søket etter mannen som er savnet i Hemne, ble avsluttet etter bruk av helikopter og mannskaper lørdag. Tirsdag organiserte private leting etter mannen, som sist ble sett av hybelverten sin onsdag i forrige uke. Mannen er bosatt på Frøya, men bor for tida på hybel på Kyrksæterøra, hvor han går på skole.

Knapt 40 personer fra lokalmiljøet deltok ifølge lokalavisa Sør-Trøndelag i det private søket tirsdag. Det ble søkt lang stranda i fjorden og langs Rovatnet, og det ble også brukt drone og kajakk langs de bratteste og vanskeligs tilgjengelige områdene ved Roberget. Det ble ifølge lokalavisa heller ikke denne gang gjort noen funn. Politiet uttalte tidligere i dag at man gjennom dagen vil vurdere om det skal iverksettes nye søk, men har ifølge Sør-Trøndelag konkludert med at det i alle fall ikke blir iverksatt nye søk i dag.

Før julehøytiden var også kriseteamet i Frøya kommune sammen med vennene til den savnede. Mannen, som opprinnelig er fra Eritrea, ble meldt savnet onsdag før jul da han ikke kom til sine venner på Frøya, slik planen skal ha vært. Politiet i Hemne har imidlertid uttalt at reiseplanene ikke er bekreftet av noen. Leteaksjonen har siden pågått både dag og natt ved hjelp av mannskap fra Røde Kors, Norske Redningshunder, politihunder og politimannskap.

Politiet har gått ut med bilde av den savnede mannen og ber om tips dersom noen vet noe. Politiet kan kontaktes på 02800. Foto: politiet