At dørrvikværingene ikke er seinbedte, fikk øypatruljen oppleve. Da vi forlot Sistranda i retning Mausund, så vi at vi hadde litt god tid. Fant ut at Dørrvikan (Dyrvik) kunne være en passe stopp på veien. To telefoner ble tatt, og ti minutter etterpå svingte vi inn i havna på Dørrvikan. Der ventet allerede Bjørgvin Ervik og Øyvind Johansen på oss.

Bjørgvin for å gi oss en omvisning om bord i Frøyas største fiskebåt (videoreportasje kommer senere) og Øyvind for å fortelle oss om det fine nærmiljøanlegget grenda har fått til nede ved kjeila (havna).

Øyvind har vært leder og styremedlem i grendalaget, men har ikke lenger andre verv enn at han tar sin andel av kaffekoking og vaffelsteking under søndagskafeen. Men er stolt over hva grenda har fått til.

- Det på land er det grendalaget som har stått bak, mens småbåtforeninga har stått på og fått til en så bra marina. Sammen er det blitt en totalpakke for miljøet her, sier Øyvind Johansen.

Han forteller at det hele starten med at Salmar ville gi bort noen brakker de ikke hadde bruk for lenger. Grendalaget slo til, og staks var de i gang med å bygge sammen de tre brakkene til det som nå har blitt et passe stort grendahus nede ved havna. Grunneierne var velvillige til at området i rundt kunne tas i bruk, og det ble laget både lekeplass og en liten fotballbane.

Og området blir mye brukt av grenda. Her er det både sankthansfeiring, plattdans og andre arrangementer. Nærmiljøanlegget er i bruk hele sommerhalvåret. Etter hvert har flere enn de som bor på Dørrvikan oppdaget området. Skoler og barnehager bruker huset og området, og i det siste har man merket at turister gjerne stikker innom. Rett som det er står det en bobil nede ved kjeila.

- Det er ikke noe problem. De synes vel dette er en fin plass å stoppe. Her kan ungene slippe seg løs og leke. Så lenge man ikke roter til med søppel, så er alle velkommen hit, sier Øyvind Johansen.