- Jeg hører på alt mulig rart, jeg har ingen spesiell inspirasjon, meddeler Sara Emilie Eide Hatland mellom munnfullene.

Hitra-Frøya tar igjen alle jentene fra Hitra som sitter samlet rundt lunsjbordet etter fantastiske bidrag under årets UKM-forestilling i Frøya kulturhus. Her sitter duoen Sandra Slørdal Lossius og Viktoria Landevaag, danse-duetten «Girl-power» bestående av Eilin Sofie Rask og Ingerid Amalie Eriksen-Støen og soloartisten Sara Emilie Eide Hatland. Snakken går livlig i det vi spør om en prat.

- Nei, vi har ikke noe spesiell inspirasjon, forteller Eilin. - Vi bare finner på noe "rare" bevegelser og så ser vi om det funker.

Hun meddeler at de har jobbet lenge med koreografien de fremførte på hovedscenen i dag.

- Drømmen er jo å bli noe stort, sier hun alvorlig. På spørsmål om hvor stort  så er det å bli verdens kjent som er målet.

- Vi startet for et år siden med en dans, sier Ingrid Amalie. - Men så skiftet vi midt i.

På spørsmål om hvorfor så meddeler de at de ville finne noe mer spenstig å vise oss. Og det var det. Danseduoen kunne underholde med hardbarka street-dance inkludert akrobatikk og lassevis av "attitude". På spørsmål om hvor nervøse de var på en skala fra en til ti så, sier Sandra: - Elleve!

Dette vistes ikke da hun og Victoria inntok scenen og sang en sart og fengende versjon av Issues.

- Vi velger sanger som vi føler vi kan identifisere oss med, forteller hun videre. På hvem som er den store inspirasjonen kan heller ikke denne duoen svare spesifikt. De sier seg hjertet enig med Sara Eide i at de hører på et så bredt spekter og det avhenger av i hvilket humør de er i.

-Jeg hører på alt fra rock til orkester, legger Sara Eide til -så det er umulig å si hva som er favoritt bandet mitt.

Og et bredt spekter har alle de unge damene som er samlet rundt bordet.