Krafttak mot kreft

Mandag hadde det kommet inn hele 614 000 kroner til årets "”Krafttak mot kreft i øyregionen".

Nesten doblet fjorårets sum

Over hundre russ på Frøya og Hitra har i år igjen gjort en formidabel innsats når det kommer til å samle inn penger til Kreftforeningen, og aksjonsleder Petter Spolén i Kreftforeningen forteller at engasjementet i øyregionen imponerer på ny.

- Vi har nesten hatt en dobling av summen i fjor. For to år siden kom det inn 780 000 kroner under "Krafttak mot kreft i øyregionen" men det var helt spesielt.

Vil redde liv

I år går pengene til de som lever med uhelbredelig kreft og på vegne av alle de, så er dette et fantastisk bidrag, sier Spolén.

- Det er med å ivareta de som er syke i dag og det vil kunne redde mange menneskeliv i framtiden. Vi er glade over givergleden som finnes på Frøya og Hitra.

Blitt et fenomen

Aksjonsleder Spolén forteller at i Kreftforeningen har Hitra og Frøya blitt et begrep som andre ser på med forundring og beundring.

- Det er flere som ser til dere, klør seg i hodet og lurer på hvordan et lite samfunn som deres greier å gjøre dette år etter år. Oppskriften er så enkel, men hvis ikke engasjementet og hjertet er til stede slik det helt tydelig er hos dere, da er det vanskelig å lykkes. Dessuten har dere det naturlige konkurranseinnstinktet mellom øyene, som driver engasjementet videre. Jeg håper at lokalbefolkningen også synes dette er artig, og at det er noe vi kan fortsette å gjenta i årene som kommer.

Hoppet i sjøen

Rssen ved Guri Kunna vgs. utfordret også hverandre i år på om det var skolestedet Hitra eller Frøya som ville få inn høyeste sum.

I år hadde hvert skolested sin egen digital innsamling, det var også mulig å gi via betalingsappen Vipps og via bøsseinnsamlingen torsdag 16. mars.

- Det var knyttet stor spenning til innsamlingen få timer før elevene skulle hoppe i sjøen fredag, for da begynte pengene å strømme inn. Til sammen kom det inn 330 000 kroner til aksjonen fredag, det er helt utrolig! Guri Kunna altså, det er skolen, ler Spolén.

Summene fordeler seg slik på Frøya:

Digital Innsamling: 242.700 kr.

Bøsseinnsamling: 95.155 kr.

Vipps: 13.045 kr.

Summene fordeler seg slik på Hitra:

Digital Innsamling 185.069 kr.

Bøsseinnsamling: 70.865 kr.

Vipps: 7.240 kr.

.

- Både Vipps- kontoene og de digitale innsamlingsaksjonene til russen på Hitra og Frøya vil være åpne ut mars, avslutter Petter Spolén.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no