- Det var veldig stas, sier Idar Kaasbøll, salgsjef i Kaasbøll Boat, to dager etter at familiebedriften mottok Hitra kommunes næringspris under årets Hitterkveld.

Men de har ikke tid til å hvile på laurbærene: mandag overleverer de den største båten de har bygget. Båtbyggeriet som normalt har levert mindre aluminiumsbåter til turistbedrifter og private, leverer en 45 fots hurtiggående båt til en kunde i nord-Norge. Båten er godkjent for 12 passasjerer, og har en toppfart på 34 knop.

- Vi leverer den akkurat på tidsfristen. Nå skal jeg følge med oppover og bruke uka sammen med kjøperen, forteller Idar Kaasbøll.

Sist lørdag mottok Kaasbøll Boat As Hitras næringspris for 2015.

Mottaker av Hitra kommunes Næringspris for 2015 er Kaasbøll Boat AS. Her er det Idar Kaasbøll som takker for prisen, med gründer og far Helge, og mor Johanne med opp på scenen under årets Hitterkveld.

Dette er juryens begrunnelse:

"Årets pris går til noen som har satset friskt på en urgammel norsk tradisjon, her på Hitra. Med mot, visjoner, godt håndverk og innovasjon har de greid å utvikle en type produksjon som mange har gitt opp, her til lands. Og bedriften har opp gjennom årene evnet å videreutvikle produktene sine til å bli stadig mer moderne og tidsriktige, i en bransje som er svært konkurranseutsatt og følsom for konjunkturene.

Det hele startet i 1991, og da som bigeskjeft. Produktet det ble satset på slo etter hvert godt an på grunn av sin kvalitet, robusthet og de praktiske innretningene som var godt tilpasset bruksområdene og forholdene her på kysten. I dag leverer bedriften sine produkter til både det private markedet og til bedrifter. Ja, ikke så rent lite av produktene har også etter hvert funnet veien til utenlandske kunder og markeder. De har flere standard modeller av sine produkter, men som de også sier: De «..skreddersyr…..til den enkelte kunde»

I mange år foregikk produksjonen under nokså «trange kår», men i 2007 ble den flyttet til nye og mer moderne lokaler. Ekstra artig er det at de nye produksjonslokalene ble reist på et område som kommunen hadde tilrettelagt for næring og industri. Fram til da var det godt og vel en håndfull ansatte, men i dag er de kommet opp i antallet 15, og de satser offensivt på inntak av lærlinger. Det er i det hele tatt en bedrift som lar sine medarbeidere «slippe til», og som kjennetegnes ved bruk av ny teknologi, kvalitet og design. Og alle skjønner vel at dette virker motiverende og stimulerende på yngre krefter som vil utvikle sine faglige evner og ambisjoner.

Fortsatt jobber gründeren selv i bedriften, og han har fått med seg både kona og sine to sønner. Og sammen utvikler de videre det som nærmest har blitt en merkevare. Nå skjønner sikkert mange at vi snakker om en bedrift som startet på Ulvøya, og som vi i dag finner på Kuøya som ligger mellom Fjellværsøya og Ansneslandet. Og denne bedriften har gjennom årenes løp produsert hele 1.300 båter, og årsproduksjonen er nå kommet opp i omlag 100 av det som mange av oss gjenkjenner som «Kaasbøll-båt».Bedriften som juryen mener er vel fortjent til å motta Næringsprisen for 2015 er Kaasbøll Boat AS med gründeren Helge Kaasbøll i spissen."

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no