Som lokalavisa tidligere har meldt, har Møre Maritime AS i Kristiansund har inngått en større designkontrakt for utvikling og leveranse av komplett tegningspakke for en ny og fremtidsrettet brønnbåt. Fartøykonseptet er utviklet i nært samarbeid med rederiet Frøy Sjøtransport AS, som eies av Helge Gåsø.

Produsentene har laget en animasjonsvideo, som viser hvordan den nye stoltheten skal arbeide. (Start animasjonen ved å klikke på hovedbildet)

Fartøyet bygges og leveres av Sefine Shipyard i Tyrkia og skal overleveres i sommer.

– Med denne kontraheringen oppgraderer Frøy Sjøtransport sin flåte. Det første fartøy av denne type vil bli benyttet for å betjene Lerøy Seafood AS sine anlegg i Midt-Norge, sier Helge Gåsø i Frøy Sjøtransport til maritimt.com.

Fartøyet er ifølge produsenten optimalisert med tanke på godt arbeidsmiljø og trygge arbeidsoperasjoner helt oppe i merdene. Det er lagt stor vekt på gode mannskapsbekvemmeligheter med singellugarer og moderne messer og oppholdsrom, samt operasjonsområder med god utsikt. Fartøyet har solid dekksutrustning med store fjernbetjente kraner med lang rekkevidde.

Skroget er utformet med tanke på høy fart.

• Fartøyets lengde: 78,0 meter• Fartøyets bredde: 16,0 meter• Innredning: 10 personer• Motoreffekt: 4 x 1.450 kW

Designerne har lagt vekt på at fartøyets utseende skal signalisere «kraftig arbeidshest», en blanding av traktor-design og moderne formgiving.