Under gründercamper, der Trøndersk Kystkompetanse og Ungt entreprenørskap var tilstede, fikk ungdommene fritt spillerom og kreativitet. Ni grupper fra Sistranda skole skulle bedømmes i dag.

- Vanskelig å bestemme hvem som skal vinne

Her kom det fram alt fra en egen ungdomsbase hvor ungdommer kan få leksehjelp etter skole eller bare vil slappe av. En opplevelsesreise under vann i en heis.  Eller hva med et jakttilbud der man kan leie rifle og klær for å jakte elg og hjort? Mulighetene var mange og store.

- Det er svært vanskelig å velge en vinner i de to kategoriene, fordi alle var så flinke, innrømte Nils J. Karlsen fra Trøndersk Kystkompetanse.

Etter en stunds diskusjon ble dommen klar.

- Bare vent

Ungdomsbaseideen vant pris for beste presentasjon, og det var noen målbevisste elever som mottok prisen. Denne gruppen bestod av Gunn Hege Pettersen, Iris Bremnes, Elisabeth Berg, Sara Johanne Østheim Søreng, Iselin Wedø og Martha Poplawska.

- Bare vent, vi skal få til denne ungdomsbasen. Den vil være til ekstra hjelpe for de som kommer nyinnflyttet til Frøya fra andre land, sa de etter å ha fått prisen.

Hadde egne visittkort

Beste ide gikk til en gruppe som hadde planlagt egne leiligheter kalt Laksestua. Her var tegningene til leilighetene allerede laget og ulike aktiviteter i tur og mark ble presentert.

Til og med egne visittkort hadde gruppen klar. Her var Andreas Fredagsvik, Hedda Bremnes, Sara Knutshaug, Maiken Helsø, Emma Hansen og Sofie Norheim med.

- Rett og slett herlig, mente de om å vinne prisen.

- Når får vi se leilighetene?

- Hehe, det blir nok om noen år, mente de.

Slik gikk det i gründercampen på Fillan