Nylig gikk Arve Glørstad, tillitsvalgt for Hitra brannvesen, ut med ønske om ny brannstasjon, med ny beliggenhet.

Brannstasjonen har fått flere pålegg fra Arbeidstilsynet, og må bygges ut/renoveres for 12 millioner kroner for å lukke avvikene. Glørstad mener imidlertid at nærområdet til brannstasjonen har utviklet seg til å bli trafikkfarlig for myke trafikanter ved utrykning, og at brannstasjonen derfor bør flyttes. Han utfordret politikerne til å legge penger til ny brannstasjon inn i kommende investeringsbudsjett.

- Bør tenke nytt

Eldbjørg Broholm, varaordfører og gruppeleder i Ap, mener ny brannstasjon er aktuelt å diskutere.

- Bør det bygges ny brannstasjon?

- Nå har vi ikke diskutert det i gruppa, så jeg snakker ikke for dem. Men Arve har vært i dialog med meg, og har lurt på hvordan vi stiller oss til ny brannstasjon. Jeg mener at når vi når begynner å få en så stor kostnad på renovering på eksisterende brannstasjon, så bør vi også tenke nytt. Den gangen brannstasjonen ble lagt der, så var det ikke så mye rundt den. Det er et helt annet område nå. Derfor synes jeg det er betimelig å se på om det er rett plass å ha en brannstasjon, før vi begynner å renovere, sa Broholm til lokalavisa tidlig denne uka.

- Er det for sent å få med ny brannstasjon i budsjettet for i år.

- Nei. Er det vilje til det så er det mulig. Vi må bestemme oss for om brannstasjonen enten skal renoveres etter kravene som kom fra Arbeidstilsynet, eller om vi skal bygge ny brannstasjon. Det er enten eller, sier Broholm.

- Verdt å lytte til

Opposisjonsleder Dag Willmann (H) er åpen for diskusjon.

- Bør det bygges ny brannstasjon?

- Det bør diskuteres når det kommer fra tillitsvalgte. Det er verdt å lytte til, og jeg regner med det er et spørsmål som kommer opp i budsjettforhandlingene. Men jeg trenger mer kjøtt på beinet før jeg vil si noe om det bør bygges ny brannstasjon eller ikke, sier Willmann.