Lyst på en flott tur til Finnmark i sommer sammen med godt reisefølge fra øyregionen? Da bør du bestemme deg rimelig snart.

Billettsalget lokalavisas årlige lesertur, som ble annonsert tidligere denne uka, er allerede godt i gang etter salgsstarten torsdag morgen.

- Rsponsen har vært bra som vanlig i dag. Vi har nå totalt 30 personer inkludert reiseledelsen. Vi har da 11 plasser igjen på fly foreløpig, forteller Hugo Storsand i Orklareiser fredag formiddag. Orklareiser står for den praktiske gjennomføringa av Hitra-Frøyas leserturer, inkludert påmeldinga.

I år går altså leserturen nordover, til midnattsolas rike og mange Finnmarksopplevelser med Nordkapp, Karasjok og Kautokeino på ruta. Turen starter og avsluttes i Tromsø, byen som blir kalt «Nordens Paris». Turen er lagt opp med fly til og fra Tromsø, og Orklareiser vil ha egen sjåfør og turbuss på plass i Tromsø når reisefølget kommer oppover. Turen tar åtte dager og starter søndag 26. juni.

- Årsakene er flere til at vi satser på Norgestur i år. Det har kommet gjentatte ønsker fra reisedeltakere om å legge en tur nordover. Samtidig er valutaen slik akkurat nå at det har blitt veldig mye dyrere å reise i Europa. Krona har svekket seg i forhold til euro, og en tur ut i Europa blir fort nærmere 20 prosent dyrere enn for et par år siden, forteller Svend Sivertsen, som er avisas ansvarlige for disse turene.