Velkommen til lokalavisa Hitra-Frøyas debattforum

Vi ønsker friske meningsutvekslinger og klare standpunkt, og det skal være stor takhøyde for debatt på våre nettsider. Vi må likevel ha visse regler for at diskusjonene skal bli gode og utbytterike for alle våre brukere. Vi anmoder om at alle deltakere bruker sunn fornuft og er omtenksom overfor sine med-debattanter.

Retningslinjer for debatt og kommentering av artikler:

  • Bruk sunn fornuft og normal folkeskikk. Vi ønsker at du behandler alle debattanter med respekt. Også de som er uenige med deg.

  • Diskuter med en vennlig tone og hold deg til saken. Hvis du har lyst til å skifte tema midt i en samtale, bør du starte en ny debatt ved å opprette et nytt innlegg under title>"D meine æ"”, som er lokalavisas forum for å diskutere ”altmulig”.

  • Skriv innlegg i en saklig form, men ikke mist engasjementet.

  • Diskuter sak, ikke person.

  • Skriv på norsk. Dansk, svensk og engelsk er også tillatt.

Redaksjonen i Hitra-Frøya følger med på debatten og leser alle innlegg før de publiseres (evt. holdes tilbake). Det er redaksjonen som bestemmer hva som godtas eller ikke, men du er i din fulle rett til å protestere mot våre avgjørelser. Utenfor kontortid (08-21) kan det ta noe tid før innlegget blir lest.

Vi tillater ikke følgende:

•   Avsporing av debatten.

•   Hets mot enkeltpersoner, folkegrupper, rasisme eller andre injurierende innlegg.

•   Innlegg som strider mot norsk lov og lenker til nettsteder med ulovlig innhold, eller innhold som allerede er fjernet fra Hitra-Frøyas debattområder på internett.

•   Urimelig personkritikk eller karakteristikker som tar form av trakassering eller hets av meddebattanter.

•   Avskrift og kopiering av opphavsbeskyttet materiale.

•   Spam og reklame.

Bruk navn - nickname også tillatt

Vi anmoder om at du bruker navnet ditt når du debatterer – det styrker troverdigheten din. Men det er ikke et krav, og vi godtar diskusjoner under kallenavn/nickname. Oppgi uansett din epost-adresse, slik at vi kan komme i kontakt med deg dersom nødvendig. F.eks. for å forklare hvorfor innlegg ikke slippes gjennom.

Vi gir ikke fra oss private opplysninger som du gir oss når du registrerer deg. Unntakene er om du selv offentliggjør disse opplysningene i dine innlegg, eller om det foreligger en rettslig kjennelse.

Hitra-Frøya forbeholder seg retten til på et hvilket som helst tidspunkt å redigere eller trekke tilbake innlegg vi mener er i strid med våre grunnregler. Vi kan uten varsel fjerne eller redigere innlegg i henhold til forumets retningslinjer og generelle presseetiske retningslinjer slik de er nedfelt i Vær Varsom-plakaten.

Som alminnelig leser kan du også gjøre redaksjonen oppmerksom på innlegg du mener er upassende ved å ”flagge” dem. Det gjør du ved å trykke på flagget ved siden av innlegget. Det går da et varsel til oss.

Ta kontakt hvis spørsmål

Har du spørsmål eller kommentarer til dette, ta kontakt på bjorn@hitra-froya.no.

Bjørn Rønningen, ansvarlig redaktør