Gabriëla Lukassen, som er tilsatt i Frøya kulturskole og dirigent for koret Hitterklang, har i den siste tiden studert korledelse ved NTNU.

Den skriftelig eksamenen er vel overstått, nå gjenstår den praktiske delen.

Eksamenskonsert

Gabriëla og seks andre dirigentstudenter inviterer til deres felles eksamenskonsert i Vår Frues Kirke i Trondheim, lørdag 30.mai. Konserten er gratis, og det er kammerkoret Aurum som skal dirigeres. Eksamensrepertoaret vil består av: Brahms, Debussy, Hahn, Purcell, Bennett, Lauridsen, Gjeilo, Martin m.m

Kammerkoret Aurum

Kammerkoret Aurum er forøvrig et ambisiøst kor i fra Trondheim og består av 24 sangere i 20-30-årene. De er opptatt av å holde et høyt musikalsk nivå, og har et variert og spennende repertoar bestående av både ny og gammel musikk. Aurum har gjort det svært bra i både nasjonale og internasjonale korkonkurranser. Høsten 2014 vant de både kammerkorklassen og klassen for sakral musikk under International Robert Schumann Choir Competition i Zwickau, Tyskland, med svært høye poengsummer. Koret ledes til daglig av Eva Holm Foosnæs.

Gabriëla Lukassen har i løpet av kurset lært mer om gehørtrening, stemmebruk og korledelse. (Arkivfotoet er fra et arrangement hvor hun selv opptrer).

Korledelse, gehørtrening og stemmebruk

Studiet korledelse tilbys av NTNU, Instituttet for musikk, i samarbeid med Norges Korforbund.

Den regionale dirigentutdanningen gir 30 studiepoeng, og kurset har bestått i komponentene korledelse, gehørtrening og musikklære, sang/stemmebruk, klaver støtteinstrument og repertoarkunnskap/interpretasjon.

- Jeg er utrolig stolt over det jeg har oppnådd, sier Gabriëla Lukassen og gleder seg til å dele av kunnskapen hun har fått gjennom studiene. Gabriëla håper også at det dukker opp øyværinger på eksamenskonserten i Trondheim.