En båt med to menn ombord gikk søndag ettermiddag på et skjær sør for Hammarvika. Det var en stund frykt for at den ene hadde falt over bord.

Den ene mannen ringte politiet og en redningsaksjon ble iverksatt. Aksjonen involverte både redningsskøyta "Horn Flyer" og et Seaking redningshelikopter. Også polti, ambulanse og flere andre båter deltok i aksjonen.

- Etterforskning viser at den savnede har rodd i land og er nå tatt hånd om av oss. Ingen er falt i sjøen, men vi oppretter sak på forholdet, opplyser politiets operasjonsleder ved 18.15-tida.

- Det er tatt avhør av en person, som har erkjent å ha kjørt båten. Vi har tatt blodprøver av de involverte for promillekontroll som vi venter på resultatet av. Dette er to menn i voksen alder hjemmehørende i området, opplyser Arnt Harald Åslund, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

De to ombord skal ifølge politiet være i familie. Mannen som ble hentet av redningsskøyta befant seg fortsatt i båten da han ble hentet.

- En mindre båt kjørte ham bort til oss slik at vi fikk tatt ham om bord, forteller skipsfører Werner Huse på RS 142 «Horn Flyer» til adressa.no. Han og mannskapet takker for innsatsen fra lokalbefolkninga.

«Horn Flyer» deltok i leteaksjonen.

- Alt fungerte. Det var en voldsom innsats fra lokalbefolkning og opprettsbåter i området. Vi fikk letet over et stort område nokså kjapt, og var ganske sikre på at den savnede ikke var rundt skjæret, sier Huse til adressa.no.

Det er ikke kjent hva som er årsaken til at båten traff skjæret. Ifølge politiet er det mistanke om promille, i hvert fall hos den ene ombord. Det blir nå tatt blodprøver av de involverte.

Lokale hjelpere får skryt for rask og god letehjelp.