Marine Harvest kommer til å slå sammen region Vest og Midt, slik at antallet regioner blir redusert fra fire til tre. Det erfarer Hitra-Frøya etter å ha snakket med flere kilder.

Den nye regionen, som da kan strekke seg fra Sognefjorden i sør til Fosnes i nord, vil bli den desidert største regionen både i størrelse og antall, med til sammen 58 oppdrettsanlegg.

I region Vest har Marine Harvest sitt største slakteri på Eggesbønes sør for Ålesund. Det har ført til spekulasjoner om administrasjonen i region Midt vil bli flyttet til Ålesund. Det har også ført til spekulasjoner om at dette kan få konsekvenser for slakteriet på Ulvan på Hitra, og byggingen av planlagt ny fabrikk på Jøsnøya.

Har hatt kontakt med konsernsjefen

Ørjan Tveiten, regiondirektør i Marine Harvest region Midt ønsker tirsdag formiddag ikke å bekrefte noe til lokalavisa før de sender ut en pressemelding om saken.

Hitra-Frøya har ikke fått kontakt med konsernsjef Alf Helge Aarskog i Marine Harvest.

Men når vi ringer Hitra-ordfører Ole Haugen kan han bekrefte at han har vært i kontakt med Marine Harvest angående sammenslåingen.

- Har du hørt at Marine Harvest skal redusere antall regioner?

- Ja. Det har jeg fått med meg etter hvert.

- Det spekuleres i om hvor administrasjonen her vil flyttes ned til Ålesund?

- Han sa det ikke skal gå ut over arbeidsplassene på Hitra

- Det har jeg også hørt spekulasjoner om. Og har forsøkt å kommunisere med toppsjef Alf Helge Aarskog i helgen. Svaret jeg får hverken bekrefter eller avkrefter om administrasjonen blir flyttet til Ålesund. Han bare argumenterer for at man slår sammen fra fire til tre produksjonsregioner, og at det dermed betyr at man endrer litt på administrasjonen og organisering. Men han nevner ikke noe om plasseringen. Bare at det ikke skal gå ut over arbeidsplassene på Hitra, sier Haugen.

- Spurte du om det kan endre Marine Harvest sine planer for Jøsnøya?

- Det har jeg ingen grunn til å tro. Jeg forhold meg til at 50 mål tomt er kjøpt og betalt. Og for øvrig forholder jeg meg til den inngåtte avtalen vi har med selskapet, sier Haugen.

Ola Helge Hjetland, ommunikasjonssjef i Marine Harvest, sier i en epost til lokalavisa tirsdag ettermiddag:

- Omorganiseringen Marine Harvest nå gjør i Norge er en tilpassing til de nye produksjonsområdene regjeringen innførte 15. oktober.Denne prosessen har ingenting med våre fabrikker å gjøre.