Men gitarist Terje Nohr hadde ikke rukket flyet, og kirkekonserten i sto i fare for å bli utsatt i påvente av at Norh kom med et senere fly. Men på Frøya vet man råd.

- Hentet med småfly

- Når man arrangerer festival og det skjer endringer i flyrutene er man som regel ganske lost, dersom man ikke har foretaksomme folk som her på Frøya. Audun Klev har reddet oss flere ganger tidligere, og nok en gang tok Klev av med småflyet sitt fra Frøya, forteller festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

- Flyplassen gull verdt

Uten Klev og flyplassen ville kveldens kirkekonsert i Sletta med Halvdan Sivertsen blitt forsinket.

- Vi er berømt for å starte på minuttet. Når konserten starter klokken 20, så starter konserten klokken 20. Men hadde det ikke vært for at Frøya har flyplass, så hadde vi måttet utsette kirkekonserten. Det har vært noen diskusjoner rundt nytten til flyplassen, men for Frøyafestivalen har den vært gulll verdt, sier Stenhaug.

Lokalavisa møtte den luftbårne gitaristen på Frøya flyplass i ettermiddag.

- Da jeg ikke rakk flyet fra Bodø tenkte jeg at konserten ville gå til helvete. Men så snudde det seg til å bli en drømmedag, forteller Nohr. Audun Klev kom som avtalt og plukket ham opp på Værnes.

- Helt matt av opplevelsen

- Det ble en fin tur, med sightseeing hele veien. Jeg er helt matt av opplevelsen, sier Nohr begeistret etter landingen kl. 17, i god tid før konserten.

- Nå må jeg spille bra, sier gitaristen.

- Det var bare å trø til for å få Nohr hit tidsnok. Det er en del av gamet, sier Klev.