I går fikk både fisketurister og en lokal mann et syn de ikke forventet ville komme på fiskestanga noen gang. Et hjortelik hang på kroken og ble fraktet inn til kaia på Dolmsundet. Her ligger det enda.

- Det kom en del sinte sportsfiskere kjørende inn til kaien og ba meg ta vare på slakteavfallet mitt på annen måte enn å dumpe det på sjøen. De var ikke spesielt glade for å få hjortelik på kroken. Forståelig nok, sier Sverre Kristian Myhren til lokalavisa Hitra Frøya.

- Luktet ikke ferskt

Myhren vet ikke hvor lenge dyret har lagt i sjøen, men vil anta at det kan være snakk om en ukes tid.

- Jeg var behjelpelig med å dra det opp på kaia, men uten den helt store begeistringen, siden det ikke var jeg som hadde kastet det på sjøen. Skjærer, kråker og måker ble veldig interessert, men jeg trakk meg et godt stykke unna fordi det luktet ikke helt ferskt, fortsetter han.

- Lå med gevær ved hovedveien

Han vet heller ikke hvem som kan ha dumpet hjorten på sjøen, men håper vedkommende nå kommer for å hente dyret.

- For rundt en uke siden var det noen lå med gevær ikke mer en ti meter fra hovedveien og jaktet. Jeg sa i fra til dem at dette var alt for nære bilene som passerer. Men jeg har ingen aning om de som jaktet der, hadde noe med dette å gjøre, forteller Sverre Kristian Myhren.

- Det er et oppdrettsanlegg ikke langt unna og det hadde ikke vært bra hvis det hadde drevet dit, så jeg håper dette blir første og siste gang jeg får se det, sier han avslutningsvis.