Kystdirektør Kirsti Slotsvik med følge er i dag (tirsdag) på besøk på Frøya og Hitra. I tillegg til omvisninger, får kystdirektøren i løpet av dagen også orienteringer om ulike kystprosjekter som er igang. Havnedirektør i Trondheim havn, Wollert Krohn-Hansen, er med på runden.

Slotsvik møtte i dag tidlig først folk fra rederinæringa på Frøya, Eidsvaag og Gåsø. Gåsø fortalte litt om sine planer for Siholmen. Behovet for havner/kaier som også er tilpasset oppdrettsnæringa/ transportnæringa ble et sentralt moment under denne orienteringa.

Kirsti Slotsvik var sist på Frøya i 2009. I dag fikk hun se stor aktivitet på nevnte Siholmen, og ikke minst Hammarvika næringspark og industriparken som er under bygging i Nordhammarvik.

- Det har skjedd mye bare på fire fem år. Da fikk jeg høre om hva som var på gang, og nå kan jeg konstatere at det ikke bare var løst prat, nei, sier Slotsvik.

Kystdirektøren dro deretter videre til Hitra, der hun også kunne konstantere at det hadde skjedd mye siden sist hun var her. Slotsvik fikk omvisning både ved Hitra Kysthavn og Jøstenøya industriområde.

- Det er gjort et utrolig viktig arbeid på kort tid, som jeg er imponert over. Kystverket har et overordnet mål om å få frakt av varer over fra vei til sjø. Da er nærheten mellom industri og kai en forutsetning. Og her er det et godt utgangspunkt med beliggenhet midt i leia, sier Slotsvik.