- Var det du som sprang så bra? sier løpeveteran Rolf Karlsen og kommer bort til 13-år gamle Anders Sætherbø for å slå av en prat.

- Jeg så jo hvor bra du sprang. Men jeg sprang forbi deg, og vet du hvorfor? Det var fordi du ga på for mye opp stigningen. Det er viktig å porsjonere ut kreftene, sier veteranen velmenende.

Unggutten tar ydmykt imot rådene og innrømmer at det var tøft på slutten.

Pappa Kjell Arne Sætherbø forklarer at det som var viktigst for Anders, var nok å slå pappa, og at det var derfor han ga alt fra starten slik at han ramla fort av.

Junior ler litt og innrømmer at det var nok det.

Dette er andre året han er med på Hitraløpet. I tillegg til litt løpetrening er hovedaktiviteten til 13-åringen fotball.

- Hadde tatt meg i spurten

Karlsen sprang inn på 23:52 mens 51 år yngre Anders Sætherbø løp de 6,1 km på 25:08.

- Det er en veldig bra tid, sier Karlsen henvent til yngstemann.

Dette er andre året også Karlsen løper denne distansen i Hitraløpet, men han har en rekke halvmaraton bak seg.

- Dette er egentlig for kort for meg. Jeg trenger noen km for å komme i gang jeg, sier 64-åringen som fortsatt trener hver eneste dag.

- Og i en spurt hadde du slått meg, sier Karlsen.

- Nå, jeg vet ikke det, sier unge Sætherbø ydmykt, men Karlsen står på sitt.

- Jo. Og neste år tar du meg sikkert også om du lærer deg å porsjonere ut kreftene litt bedre. Det er mye taktikk også i løping, og det må læres.

19 minutter rundt

Ola Sakshaug fra Kristiansand løpeklubb vant Hitraløpet på 6,1 km på tiden 19:04. Løperen fra Trondheim var suveren og løp alene inn på målområdet på Hitra idrettspark. Lengre bak ble det en duell om sølvet som ble vunnet av Erlend Gjerdevik Sørtveit fra Strindheim IL med 19:17 foran lagkamerat Mats Bjørgum på tiden 19:19.

Beste lokale deltager, Dawit Tesfu fra Hitra friidrettsklubb løp inn på 21:44 og kom på niende plass.

Hele 89 løpere stilte til start i konkurranseklassen på årets Hitra-løp.

- Vi er strålende fornøyd med at så mange satser på konkurranseklassen. Det var en del færre på morsjonsklassen i år, men det har nok med været og at det krasjet med noen andre arrangement å gjøre, sier løpsleder Rune Lossius fra Hitra friidrettsklubb.

Han tror den høye deltagelsen på konkurranseklassen skyldes at de har gått over til elektronisk tidtakersystem og at det føles overkommelig for mange å løpe den 6,1 km lange løypa.

Fysak har i flere år motivert for å øke fysisk aktivitet og deltagelsen på Hitraløpet ved å dele ut premier til skoleklassene som har best deltagelse. For å få premie må over halvparten av klassen delta. 101 representanter fra grunnskole og videregående på Hitra deltok på Hitraløpet i år.

Fra 9A på Fillan skole deltok hele 18 av 31 elevene. Klassen vant derfor premien på 2000 kroner fra Fysak. Flere fra klassen deltok også i konkurranseklassen, deriblant Rune Glørstad, Simen Rask, Endre Letnes, Stian Lervåg og Stian Foss Helsø.