I strålende solskinn ble Øylekene for seniorer arrangert i Hitra idrettspark. Etter at ordfører Ole Haugen høytidelig hadde erklært Øylekene for åpnet, braket det løst med rullatorløp, gebisskasting og boccia.

Mellom 60 og 70 mennesker hadde møtt opp. Barnehagebarn, beboere på Øytun og Helsetunet. I tillegg til innbyggere fra Hitra og Frøya, var det også deltakere fra Snillfjord og Lensvik.

Mange utøvere med god innsats i øvelsen rullatorløp.

Stafettpinne

- Øylekene for seniorer ble arrangert for første gang på Frøya i fjor og de utfordret oss i år. Kanskje kan vi sende stafettpinnen videre til Snillfjord eller Lensvik neste år, sier hoved-livsgleder Rigmor Kristoffersen.

Arrangementet er et samarbeid mellom organisasjonen Livsglede for eldre og Guri Kunna videregående skole.

Ballkasting er en av øvelsene.

Hensikten er å ha det gøy

Det konkurreres i flere greiner. Gebisskast og rullatorløp er tatt med fra fjoråret, mens boccia er nytt i år. Ordfører Ole Haugen avsluttet åpningstalen med et ønsket om at husfreden mellom Hitra og Frøya skulle bevares.

Det er lett at adrenalinet drar til når man skal delta i konkurranser, det vet vi alle og særlig når det er folk fra både Hitra og Frøya her, sier ordføreren.

Se videoreportasjen (HF+): I denne videoreportasjen ser vi innslag fra rullator-slalomen, gebisskasting og ballspark, men også fra oppvarmingsdansen og et intervju der livsglede-medarbeiderne Karin Forsnes og Rigmor Kristoffersen forteller om dagen.

Innsatsen blant de eldre er høy og alle som ønsker får muligheten til å delta. Uansett om de er gangføre eller ikke.

Selv om det er hard konkurranse er hovedhensikten med arrangementet å være sosial og kose seg, sier Kristoffersen.

Inne i klubbhuset er det dekket langbord der det serveres lapskaus, kaffe og kaker etter konkurransene er ferdig.

Gebisskasting