Lørdag 3. oktober ønskes alle velkommen til Kystmarkedet på Sistranda.

- Det har vært ganske så travelt hele uken her, med Litauens ambassadør på besøk i dag og i mårra, sier Jan Otto Fredagsvik til som er seniorrådgiver i Frøya kommune til lokalavisa dagen før dagen.

- En av de som er med ambassadøren skal prøve å få med seg noe beverkjøtt inn til Norge, så jeg skal sjekke om han klarte å få det med seg. Det må folk prøve i så fall, ler han.

- Hehe, det hørtes spenstig ut. Hvordan smaker det?

- Litt som spekekjøtt.

- Utgangspunktet var at vi skulle arrangere en kulturuke, men det ble for komplekst og for mye organisering. Nå satser vi på å få til en årlig kulturdag der vi ønsker å vise det kulturelle mangfoldet på Frøya, i veldig bred forstand, og som vi håper kan være et identitetsbærende arrangement for frøyværinger flest. Vi har kalt dagen for Kystmarkedet, men det er et foreløpig navn som kan bli forandret,  forteller kultur og næringssjef Maciej Karpinski.

MS "Fram" kommer samme dag

Dagen er lagt til første lørdag i oktober, samme dag som hurtigruteselskapets ekspedisjons-cruiseskip MS "Fram" kommer til Frøya.

Skipet blir der fra klokka 10-16. Det betyr at konserten med Havdur som egentlig skulle bli holdt kl. 16.00, kjøres fram til kl. 15.00.

- Vi tenkte det ville passe bra å ha arrangementet samme dag som hurtigruten kommer til Frøya. Da kan turistene også ta del i Kystmarkedet. Jeg håper det kan være så attraktivt at hurtigruta ønsker å komme tilbake hit, sier Karpinski.

Han ser ikke bort fra at kulturdagen vil bli mer omfattende etter hvert.

- I år fikk vi ikke så god tid til å planlegge, så det blir i litt mindre skala. Men vi håper å bygge på etterhvert, og jeg utelukker ikke at det kan utvikle seg til en kulturuke i årene fremover, sier Karpinski.

Slik blir programmet i år:

  • Åpen mathall med lokale matprodusenter i næringens hus – 8 ulike matprodusenter, salg av produkter og smaksprøver.

  • Utstilling av bilder i Frøya frivilligsentral: Astrid Reppe – utstillingen heter «Include».

  • Åpen FKK-senter med filmvisning og kiosksalg

  • Små konserter med kor i FKK-senteret: Sistranda mannskor, gjestekor fra Litauen, Havdur.

  • Hoppeslott for barna

  • Åpen museumsutstilling ”Frøya gjennom tidene”, i kjelleren på kommunehuset.

  • Hurtigrutebesøk

  • Teaterforestilling – Frøya teaterlag (kveldsforestilling i FKK-senteret).