I helga kom det et nytt tilskudd til Hitra sykehjem.

Katten Vernon ble hentet hos Dyrebeskyttelsen i Trondheim og skal fra nå av være på Bomiljø-enhet 1 som livsgledekatt.

Tilrettelegger for kontakt med dyr

- Dette er først og fremst som ett ledd i det å prøve å nå målet vårt, som er å bli et sertifisert livsgledesykehjem, forteller livsgledekonsulent i Hitra kommune, Linn Mari Lyngvær.

- Ett av kriteriene er å tilrettelegge for beboerne som ønsker det, kontakt med dyr og derfor har vi gått til anskaffelse av ei livsgledekatt.

Omplasseringskatt

Det var sykehjemmet som søkte den lokale foreningen "Livsglede for eldre Hitra" om sponsing til å kjøpe en katt og midler til å ta vare på den, forklarer Lyngvær.

- De var ivrige etter å bidra og sa selvfølgelig ja, eneste kravet de stilte var at katten skulle være en omplasseringskatt i fra Dyrebeskyttelsen.

Alle beboerne ved sykehjemmet har en tilsynslege, derfor har Livsglede for eldre Hitra også sendt en søknad til dyrelege Martin Persson, med forespørsel om han vil være tilsynslege til katten Vernon.

- Vi regner med at det kommer svar i nærmeste framtid, smiler livsgledekonsulenten.

Tatt godt i mot

Linn Mari Lyngvær kom med katten søndag kveld.

- Jeg fulgte med den i en time eller to, og det var fantastisk respons i fra både beboerne og de ansatte da de fikk treffe livsgledekatten vår. Siden Vernon er en veldig kosete katt, så han ble godt tatt i mot med en gang og allerede etter én time fant katten veien opp i senga til en av beboerne.

Allerede etter én time fant katten veien opp i senga til en av beboerne.

Da Lyngvær kom på jobb i dag tidlig,ble hun fortalt at katten hadde stått utenfor en av beboernes dør og mjauet og skulle inn dit i natt.

- Så Vernon er litt vandrende enda, men vi håper og tror han finner roen etter hvert. Vi har katten her i en prøveperiode på en måned. Ser vi at det ikke går så må han leveres tilbake, men jeg tror dette skal gå veldig greit.

Katten het Vernon i fra før, men det kan det bli endring på legger Lyngvær til.

- Det har vært litt diskusjoner på det, for beboerne skjønte ikke helt navnet, så det spørs om ikke katten får et gammeldags kattenavn som Mons etter hvert.