En flåteinteressert vennegjeng i Knarrlagsundet har på rekordfart snekret sin egen lystflåte.

- Det var Petter Mastad som kom på  ideen om at vi skulle bygge en flåte. Så begynte vi med innsamling av tønner fra venner og kjente, forteller John Arne Glørstad.

- Hvordan kom du på ideen?

- Vi hadde ikke så mye å gjøre, sier Mastad.

- Det var mest for artig skyld. Det er spennende å komme inn sundet på flåta. Da har vi fått en del reaksjoner, sier Glørstad.

- Det er mange som tar bilder, flirer og vinker, sier Mastad.

Da de hadde fått tak i åtte tønner som flyteelementer, nok til å holde en rimelig stor flåte på sjøen, begynte snekringen forrige helg.

- Vi hadde ingen plan, annet enn at vi begynte å bygge etter understellet. Etter fem dager var vi ferdige, forteller Mastad, som beregner at de har brukt 2-3 tusen kroner på selve flåten.

Flåte har de kalt Lothepus, og funnet den sjødyktig for sitt bruk.

- Er den godkjent for bruk på sjøen?

- Den er egengodkjent.  Vi har vært en 10-12 personer om bord, og den er stødig og lett å manøvrere. Med en firehester påhengsmotor kommer vi kanskje opp i en 5-7 knop, mener Glørstad.

- Nei, den går ikke så fort. Kanskej den kommer opp i 2-3 knop, korrigerer Mastad.

Men det er ikke så viktig, for flåtefarerne har ikke tenkt å dra langt med den spesielle farkosten.

- Det blir mest å dra litt omkring i sundet her. Jeg tror ikke vi kommer helt til karibien, ler Glørstad, før de drar i gang firehesteren, setter seg rundt bordet med en kaffekopp og legger ut på eventyr i Knarrlagsundet.

På facebooksiden til Flåta Lothepus kan du følge gjengens turer utover sommeren.