Håndballpresident Karl-Arne Johannessen og Henning Kolbjørn Beltestad fra Lerøy Seafood Group, undertegnet fredag en samarbeidsavtale. I første omgang for en sesong, men med en langsiktig plan, skriver Håndballforbundet i en pressemelding.

Håndballskole på Hitra

I tillegg til å være forbundssponsor vil Lerøy også gi navn til Landsserien for 18-åringer, Lerøyserien, der sluttspillet vil bli avviklet på Sotra ved Bergen (i regi av Region Vest). Det skal også gjennomføres to Håndballskoler; på Hitra og i Tromsø (i regi av Region Midt-Norge).

- Sjømat gir bedre prestasjoner

Lerøy Seafood Group jobber med sjømat og ser helt klart hvilke positive effekter sjømat kan bidra med gjennom kostholdet.

- Lerøy ønsker å dele denne kompetansen med folk flest, men spesielt med barn og unge. Et riktig kosthold i hverdagen er viktig for oss som jobber i Lerøy, men det er også svært viktig for barn og unge som ønsker å vinne fram innen ulike idrettsgrener. Et sunt og riktig kosthold vil gi bedre helse og vil også kunne bidra til å bedre den enkeltes prestasjoner på banen. Vi er derfor stolte og glade over å kunne inngå et samarbeid med Norges Håndballforbund og håper på å få mange ivrige sjømatambassadører i alle aldersgrupper framover. Spesielt tror vi at Lerøyserien vil være en riktig arena for oss for å profilere sunn, enkel og god sjømat blant ungdommer i Norge, sier Anne Hilde Midttveit, kvalitet/miljø- og CSR-ansvarlig i Lerøy.

Norges Håndballforbund ser fram til å promotere fisk og sjømat fra Lerøy.

- Vi ønsker å bidra til å promotere fisk og sjømat fra Lerøy og motivere våre spillere, ledere, tillitsvalgte og ansatte til å spise mer fiskemat. Det at Lerøy tar eierskap til Landsserien for 18-åringer og gir den navnet Lerøyserien, håper vi vil skape positive ringvirkninger for alle, sier Gunnar Nybø, Markedssjef i NHF. Avtalen innebærer at Norges Håndballforbund (NHF) har fått med den første SUNNE medspiller i NHFs nye SMART medspiller konsept. (Sunn, Miljøbevisst, Aktiv, Rask, Treningsvillig).

Norges Håndballforbund er stolte og ydmyke over at Lerøy vil satse på norsk håndball og ser fram til å ha 30 ansatte på Håndballguttas kamp i Sotra Arena lørdag.