Øypatruljen tok turen fra Kvenværet via Rørøya til Titran, der vi fikk servert Titran-kake og kaffe hos Isak Gaustad Eftf. på Gaustadbrygga nå i ettermiddag (mandag). Kafeen ble åpnet i fjor, etter at det gamle handelsstedet hadde stått tomt siden 2001, da fjerde generasjon Isak Gaustad la ned butikken etter 133 års drift. Nå er det Isak Gaustads onkelbarn som driver kafeen.

- Jeg syntes det ble så stille da butikken ble nedlagt, og jeg tenkte at det var for ille at det ikke skulle gå an å få seg en kaffekopp når turistene hadde kjørt den lange veien ut hit, forteller Kjersti Nord.  Hennes mor er fra Titran og hun har tilbrakt hver sommer på Titran i barndommen.

- Det har gått over all forventning, og folk kommer fra hele øyregionen, fra Tyskland og fra Amerika, forteller Nord. Og spesialiteten mange kommer for å kjøpe er Titran-kake.

- Det er en kake laget på en gammel oppskrift fra Titran og som alle her på Titran kjenner igjen. Den blir laget enten med fersken- eller sviskefyll , forteller Nord.

Som idealistisk kafehjelp har hun fått med seg kameraten Erik Bull fra Trondheim. Han er storfornøyd med å jobbe for kost og losji. - Landskapet på sørsiden av Frøya ligner ikke på noe annet jeg har sett i Trøndelag, og selv når det er skitvær er det fint her. Det er ingen annen plass i verden jeg har lyst til å være enn her på Titran på sommeren. Og så er det så fint å treffe masse spennende folk, både fastboende og turister, noe jeg ikke har mulighet til i jobben i Trondheim. Det å være med på starten og bygge opp kafeen har vært kjempeartig, forteller  Bull, før han må ta seg av kaffegjester som har tatt turen helt ut hit, til Frøyas ende.

*** Har dere små eller store ting å fortelle eller vise fram, møt opp der øypatruljen kommer. Vi oppdaterer reiseruta underveis. Tirsdag forflytter Øypatruljen seg over mot Dolmsundet og Melandsjøen. Mens ettermiddagen vil etter planen tilbringes i Børøysundet.

NOEN HISTORIENE FRA VÅRE MØTER MED ØYVÆRINGENE KAN DU LESE HER PÅ NETTAVISA, ANDRE FINNER DU I PAPIRAVISA.