En mann fra Hitra sto nylig tiltalt i Fosen tingrett for både promillekjøring og alvorlig brudd på fartsgrensen.

Siktede forklarte at han i fjor sommer hadde vært sjåfør for en kameratgjeng. Etter at oppdraget som sjåfør var ferdig, begynte siktede å drikke utover natten, men vet ikke hvor lenge.

Han våknet utpå dagen og spiste frokost. På tidligkvelden bestemte siktede seg for å ta en kjøretur, men tenkte ikke over at han fortsatt kunne være påvirket av alkohol da han satte seg i bilen.

Sivilt politi

Etterhvert kom han til en vei med flere kjørefelt, og her passerte en bil siktedes bil. Denne bilen var over sperrelinjen og passerte tett inntil hitterværingens bil.

Sistnevnete mistet besinnelsen og økte farten og kjørte over til venstre kjørebane for å kjøre forbi. Da passerte han imidlertid også en sivil politibil, og ble stoppet av denne.

Siktede var klar over at fartsgrensen er 80 km/t på denne strekningen og at han holdt for høy hastighet under forbikjøringen. Siktede fulgte imidlertid ikke med på speedometeret og var derfor ikke klar over eksakt hastighet. Han mener selv at hastighetsoverskridelsen varte kun en kort tid.

Farten i 80-sonen ble målt til minst 129 km/t, mens promillen ble fastslått til 1,4.

Siktede avga i retten en uforbeholden tilståelse.

Risiko

Retten la i skjerpende retning vekt på at en hastighet opp mot 130 km/t i 80-sone og med en promille på ca. 1,4 utgjør en særlig risiko i seg selv.

I formildende retning la retten vekt på at siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse.

Retten satte straffen til fengsel i 35 dager som gjøres betinget med en prøvetid på 2 år, og på det særlige vilkår at siktede gjennomfører program mot ruspåvirket kjøring,

Videre ble mannen dømt til å betale en bot 25.000 kroner.

I tillegg framdømmes han retten til å kjøre bil for en periode på to år  Gjenerverv av førerett forutsetter full ny førerprøve.

Domfelte erklærte at han vedtok dommen.