Rundt 20 personer ble stående på hurtigbåtkaia på Sula 2.pinsedag og vente forgjeves på båten. I følge AtBs rutetabell var det søndagsrute  andre pinsedag, men dette vise seg å gjelde bare ferga.

- Veldig irriterende. Vi dobbeltsjekket ruta, sier en av de reisende.

På AtBs nettside sto det «Rute 825: Søndagsrute», «Rute 820: Egen rutetabell for Halten». At endringer i rute 820 også gjaldt Sula, sto ikke nevnt. Vetlefjord, som skulle ha gått, var i stedet satt inn for å hente feriefolket på Halten.

Båten skulle ha gått fra hurtigbåtkaia kl.13.15. Neste mulighet for å reise fra Sula, var med ferga kl. 14.50. Den går imidlertid fra fergeleiet på Lomsøya, 2,5 kilometer fra hurtigbåtkaia. I og med at AtB har lagt ned minibussforbindelsen til fergeleiet, måtte de reisende altså gå eller finne noen som kunne kjøre de til Lomsøya med bagasjen.

- Det er forbaska at AtB ikke klarer å kunngjøre endringer på en tydelig måte. Nå kommer vi også to timer seinere til Dyrøy enn planlagt, sa en annen av feriegjestene som skulle reise hjem etter pinsehelga.Grethe Opsal, direktør kommunikasjon og drift i AtB, beklager overfor de som ble berørt.

- Det ble opplyst gjennom våre kanaler at rute 820 hadde egen rutetabell, ikke at det var søndagsrute, og vi beklager om dette ikke kom tydelig nok frem. Vi vil se på hvordan vi kan informere enda tydeligere ved neste anledning, og beklager overfor de som ble berørt, sier Opsal til lokalavisa.