Kamskjell fra Seashell og kjøtt fra Dalpro er kjente kvalitetsprodukter fra øyregionen. Og nok en gang er varer fra disse to produsentene nominert til finalen i «Det norske måltid». Kamskjell fra Seashell er sammen med klippfisk fra Dybvik i Ålesund de midt-norske kandidatene i klassen for fisk og skalldyr.

Dalpros flatbiff av hjort (fra Hitra) er sammen med Entrecote fra Naturkjøtt i Nord-Trøndelag sendt videre til den norske finalen i klassen for kjøtt.

Sambygdinger

Daglig leder i Dalpro, Edvard Ulvan, henviser til produktutvikler Sverre Johansen, som den som bør ha litt ekstra ære for Dalpros suksess med ulike produkter.

Sverre Johansen er fra Dyrøya på Frøya, og dermed sambygding med Helge Myrsteh, daglig leder i Seashell.

- Joda, vi er nesten naboer, sier Helge Myrseth.

Han bekrefter at de kjenner hverandre godt, og at de også har laget mat sammen.

- Vi er jo ihuga matinteresserte, langt ut over interessen for de produktene vi jobber med, sier Myrseth.

- Det er jo kjempearti at to fra samme grenda er involvert i dette. Vi er begge veldig glade i mat, og vi bor jo nærme havet, og er vant til gode råvarer, sier Sverre Johansen.

Tredje gang i finalen

Det er for både Dalpro og Seashell tredje gangen de når den nasjonale finalen i «Det norske måltid». I 2008 gikk Seashells kamskjell helt til topps i klassen «beste sjømat-råvare».