Lastebilsjåfør Nerijus Valuckis kjørte på sin vanlige transportrute mellom øyregionen og byen da den rolige morgenen brått ble ødelagt. På fv. 714 i Snilldalen opplevde han marerittet.

- Jeg satt og hørte på musikk, kjørte, helt normal rutine. Plutselig, på ett sekund, så spratt elgen ut i veien. Som et spøkelse kom den rett inn fra venstre, forteller yrkessjåføren, som kjører fast rute for Kystbudet.

I bilvunduet står et videokamera som fanger opp alt som skjer på veien foran lastebilen. Videofila viser Valuckis sin historie; Mens lastebilen kjører Snilldalen, spretter en mørk skygge med få byks rett ut i veibanen. Valuckis har ingen sjans til å unngå krasjet.

- Jeg rakk å prøve å få bilen litt til høyre høyre, men møtte elgen med venstre side. Han traff hjulbuen med et smell. Jeg hadde ingen mulighet til å unngå å kjøre på dyret, forteller han.

Elgen løp et stykke før den etterhvert la seg ned. Elgen døde etter påkjørselen. Foto: Privat

Valuckis stoppet lastebilen for å gå ut og se etter dyret, som i første omgang løp videre. Knappe to minutter senere kommer en kollega fra Kystbudet i en annen transportbil. Kollegaen oppdager at elgen har lagt seg på et jorde rundt ett hundre meter bortenfor.

- Jeg trodde først at elgen hadde løpt til skogs. Vi så at den prøvde å reise seg et par ganger, men til slutt ble den bare liggende, forteller Valuckis. Elgen døde av skadene.

Nerijus Valuckis kjører varetransport for Kystbudet.

Fordi Valuckis kjørte stor bil, blir utfallet at det er dyret som taper.

- Med en mindre bil kunne det skjedd ting jeg ikke tør tenke på, sier han til lokalavisa. Valuckis er også glad han unngikk å få det store dyret midt i fronten.

- Da ville ødeleggelsene blitt veldig store. Jeg har vært heldig, sier han.

Hendelsen tirsdag morgen ved 06-tida er ikke første gang Valuckis får nærkontakt med skogens konge.

- Dette er andre gang jeg kjører på elg i år. I mars kom det også løpende en elg ut i veien, den gang inn fra høyre side, sier Valuckis og håper for egen og dyrenes skyld at dette blir siste gang.

Les flere lokale trafikk-saker her

Lastebilen har fått skader på venstreside. Nerijus Valuckis priser seg lykkelig over at han ikke traff det store dyret med fronten. Foto: Privat

9.700 følger Hitra-Frøya på Facebook. Lik oss, du også