I store deler av helga har passasjerer kunnet reise med Frøyaferja og Vetlefjord uten å kjøpe billett. Dette var sannsynligvis en av årets største utfartshelger til øyrekka, med fulle forestillinger på "Oda fra Havet" på Mausund og festival på Sula.

Rederiet FosenNamsos Sjø sitter igjen med minimalt av billettinntekter fra helga. Driftssjef Lars Johan Skagemo forteller at man har hatt problemer med nettet, og at systemet som brukes er avhengig av dekning.

- Det startet fredag ettermiddag, og det var delvis borte på lørdag og søndag, forteller Skagemo.

Lokalavisa har fått opplyst at det blant annet på de fullsatte turene til og fra Odaspelet på Mausund fredag kveld og søndag kveld, ikke ble tatt billetter fra noen.

- Det var en som sa fra til gruppa jeg var i om at det ikke ble tatt billetter. Det var ingenting som ble opplyst over høytalerne. Men det var jo greit for oss, sier Solvår Athammer Dahlø fra Hitra, som søndag ettermiddag var på Mausund for å få med seg Oda fra havet.

- De har en instruks på at hvis man ikke klarer å ta betaling med kort, så skal ingen betale, forklarer driftssjefen.

- Vet dere hvor mange reisende det var, og hvor mye rederiet tapte på manglende billettinntekter i løpet av helga?

- Vi har ikke inn fått den fulle oversikten ennå. Jeg venter å få det inn i løpet av dagen, sier driftssjef Lars Johan Skagemo til Hitra-Frøya mandag formiddag.