I det de siste syklistene strever seg over målstreken har Hitra-Frøya fått med seg premieutdelingen til vinnerne og funnet seg en plass i sofaen på Hotell Frøya. Ved siden av oss sitter en veltalende og urban mann i sin beste alder. Are Sende Osen kunne avse noen minutter til å ta seg en øl og prate med oss om dagens opplevelser.

Sende Osen har blitt bedt om å ta turen ut for å være konferansier og premie utdeler under kveldens Tour De Frøya bankett. Her skal det kåres årets beste grend. Denne æren går til den grenda som har stelt i stand mest mulig liv og den beste stemninga langs løypa under årets Tour De Frøya.

-Nei, jeg ville ikke gjort noe annerledes, det var helt perfekt i dag! Været var perfekt og stemninga var enorm.

Are hadde sammen med resten av pressen blitt kjørt fra grend til grend for å følge løpet men også for kjenne på stemninga.

- Du, har du lagt merke til at i sykkelbukser så ser det ut som alle har bavian-rumper?

Spørsmålet tar meg litt på senga, men jeg kan ikke være noe annet enn enig.

- Det er vel slik det blir når man velger funksjonalitet og komfort over stil, filosoferer han videre.

Han fortsetter med å si at han ser at det kan virke attraktivt å være med på tilstellingen.

- Nå høres jeg ut som om jeg er sykkel-spesialist, noe jeg ikke er, men det slår meg at det er lite høydeforskjell i løypa så den er sikkert artig og overkommelig for mange.

Han bemerker at det kan likevel ikke være helt greit om været var annerledes og vinden sto fra nordvest. Hans jobb i dag var å se på alle grendene og vurdere hvilken som han syns var den som stikker av med ti tusen kroner.

- Jeg er bare takknemlig for at det ikke er meg som sykler der ute, ler Osen i det han tar en slurk av ølen.

Han blånekter for at han skal være med å sykle en gang i fremtiden, helt til han blir informert om at det er en pulje som tillater el-sykler.

- Nei, da skal du ikke se bort fra at dere ser meg i løypa her en gang, nei. Jeg skal bare hjem å trimme en el-sykkel først så stiller jeg opp jeg, sier han med glimt i øyet.

Når vi spør ham om han har funnet en vinner svarer han definitivt at han har det, men vi får ikke lirket ut av ham hvilken grend som har stukket av med seieren.

-Nei, det kan jeg ikke si, men det var et vanskelig valg, det var jo så mye bra der ute. Der sto de jo hjembrent-pushere, live band jenter i Angry birds kostyme, kake, kaffe og rednecks det var jo ingenting å mislike akkurat!