Det er en morgentrøtt fitness-Nora som tar telefonen. Hun har akkurat kommet hjem fra NM i Oslo og lokalavisa får en kort innføring i både muskelbygging, bedømming og en typisk dagsmeny for den ambisiøse frøyajenta.

- Det står jo femten jenter der i brunkrem og bitteliten bikini, og da er jo kunsten å skille seg litt ut, ler Nora litt trøtt.

Så hvordan ser egentlig en dagsmeny for Fitness-Nora, spør lokalavisa.

- Frokost har jeg sluttet å spist, men til lunsj kan jeg for eksempel spise Cottage Cheese, havregryn og mandler.

- Til middag er det rent kjøtt eller fisk med ris og grønnsaker og da gjerne torsk fra bestemor på Frøya.

- Til kveldsmat kan det være speltlomper med laks og grønnsaker og etter trening er det riskaker og proteinshake..

Med en god fjerdeplass i bagasjen

Fjorten dager før NM  reiste Nora til Stavanger for å delta i Stavanger Open. Blant tjue jenter gikk det virkelig veien for den veltrente frøyværingen, det ender med en fjerdeplass og spenningen øker før NM

- Jeg er kjempefornøyd med resultatet fra Stavanger, for nivået er høyt blant utøverne. En fjerdeplass blant tjue deltagere er absolutt noe jeg er tilfreds med, sier Nora.

Klart for NM

Så gikk turen til Oslo og spenningen foran NM var stor. Skulle det gå veien her også? En og tjue jenter deltar og Nora må først passere elimineringen, for bare femten jenter får lov å konkurrere.

- Elimineringen gikk helt fint, men i forbedømminga gikk det ikke helt veien, forteller Nora.

God, men ikke best denne gang

Så blant deltagere med høyde lavere høyde enn 1,63 ble det en plassering blant de femten beste for Fitness-Nora, men hun gir på ingen måte opp av den grunn.

- Jeg fikk tilbakemelding fra dommerne på at jeg var i god form, og hadde bra muskelmasse, men fikk trekk for min sceneopptreden.

Se på meg, se på meg

Sporten følger amerikansk regelverk og er svært omfattende. Mange A4 sider forteller i detalj måten utøverne skal eksponere seg overfor dommerpanelet.

-  Det beskriver i detalj hvordan vi skal gå, stå, hvor langt det skal være mellom bena under bedømming. Jeg fikk trekk for min sceneopptreden men jeg synes nesten det er litt kleint med all denne se på meg , se på meg attituden. Neste gang skal jeg tenke at det bare er skuespill og prøve å gjøre mer av det lille ekstra, ler Nora litt beskjedent.

Før turen går til Danmark

Neste mål er  Loaded Cup i Danmark, og konkurransen er først i april. Det betyr imidlertid ikke at Nora kan ligge på latsiden mot jul.

- Dietten begynner jeg i Januar for jeg liker å ha god tid på å finne formen. Treningen driver jeg jo med hele tiden likevel, så den er kontinuerlig, sier Fitness-Nora.