Det er Hitra Høyre og Frøya Høyre som i felleskap kommer med utspillet om å flytte fylkesveien.

Høyres ordførerkandidat på Hitra, Dag Willmann, mener at fylkesvei 714 gjennom Barmanfjord ikke er noen god langsiktig veiløsning for en region med mye tungtrafikk.

- Ofte henger vi oss opp i gamle tanker om at veien fortsatt skal gå omtrent der den går i dag. Dermed blir den gjerne flyttet noen få meter, og en og annen sving blir rettet opp. Vi har tenkt helt nytt, og ser at det kan være interessant å utrede muligheten for å legg veien på den andre siden av Barmanfjorden slik at den går via Glørstad-området, forteller Willmann.

Les hele forslaget fra Høyre på vår valgportal HER

Martin Nilsen og Dag Willmann

Willmann presiserer at Høyre ikke har detaljtegnet den nye traséen.

- Vi ønsker først og fremst å få dette alternativet utedet, forklarer han og legger til at man allerede nå må begynne å se på mulige alternativer.

- Erfaringsmessig tar det mange år fra en tanke lanseres til prosjektet er utført. Men vi mener det er viktig at slike prosjekt raskest mulig kommer inn i planverkene til de forskjellige etatene, sier Dag Willmann.

Høyre peker også på at en slik trasé sannsynligvis vil forkorte fylkesveien mellom Hitra og Frøya - og gi kortere kjøretid.