På Fillingsneset er det først Jan Almenning vi kommer i prat med. Han forteller at han er innflytter, opprinnelig kommer han fra et gammelt fiskevær, Almenningen, utenfor kysten av Roan.

I sitt yrkesaktive liv var Jan sjømann, blant annet var han utenriks for Taubåtkompaniet, men det var i Trondheim han møtte ei flott Frøya-frøken som han falt for. Året etter, i 1965, giftet de seg så gullbryllupdagen er allerede unnagjort.

Det dufter av nykokt krabbe, og ut av huset kommer Jans kone, Anlaug, med pikenavn Jensen.

- Det er barnebarnet vårt som er så ivrig etter å ut på sjøen, så nå har vi nylig kokt og renska krabbefangsten, kan Anlaug fortelle.

Barnebarnet som bor noen steinkast unna, er innom Jan og Anlaug en time hver dag etter barnehagen.

- Om ikke lenge melder han sin ankomst og roper: - Hallo, nå er jeg her!, humrer besteforeldrene. Barnebarnet er også grunnen til at de har et lite badebasseng på verandaen. I vannet ligger en gul ball og dupper.

– Det skal forestille ei blåse, forklarer Anlaug.

I 35 år bodde ekteparet Almenning på Nardo i Trondheim. For syv år siden flyttet de til utover til Frøya og bosatte seg i heimhuset til Anlaug.

Anlaug sier det har skjedd forandringer siden hun vokste opp på Filingsneset. Ikke bare har stedet vokst i antall hus og ferieboliger. Den gang kunne de se hele fjorden fra huset, men nå har det blitt betraktelig mer trær. Det var Jan som ivret mest etter å flytte til Frøya. Han bruker blant annet pensjonisttilværelsen til å fiske og Anlaug lager ulik fiskemat.

- Det er vi oppvokst med. Fisk står på menyen hos oss i hvert fall annenhver dag.