Under Hitra sommerfestival vil Hege Karlstad på torsdag og fredag arrangere konkurranse i «Streetfood».

- Det vil være 3-4 stykker som må melde seg på for å delta. Det vil bli forskjellige tema, en dag fisk og en annen kjøttrett, forteller Karlstad, som blogger ivrig om mat og også er fast fredagsspaltist i lokalavisa Hitra-Frøya, der hun deler tips og fristelser i matveien.

Streetfood er et relativt nytt begrep for de fleste, men enkelt sagt så er det vanlig gatemat med kvalitet. Det kan være både fisk, kjøtt og hva som helst.

- Under sommerfestivalen vil vi bruke lokalproduserte råvarer, sier Hege Karlstad.

Vi som er så heldige at vi bor midt i matfatet må lære å lage våre sauser selv fra bunnen. Og til det vil det bli muligheter på Fillan til å bli med på «Sauseskole» hvor målet er å lage fire til fem sauser fra bunnen av.

- Når vi har råvarene, er det så lettvint å lage alle sausene vi trenger og de er så mye bedre. Med dette håper jeg å kunne inspirere noen til å forsøke seg med egne sauser, sier Hege.

Det tidligere varslede verdensrekord-forsøket, må utsettes.

- Vi hadde tro på at vi kunne prøve oss på et verdensrekordforsøk i Streetfood. Men det var så mye forberedelser, med godkjenninger at vi velger å la det ligge til neste år, sier festivalsjef Bjørn Fjeldvær