- Denne dagen har nesten vært som å begynne på skolen. Og jeg føler meg veldig velkommen, sier Trond Williksen.

Lokalavisa møter han på Salmar mandag ettermiddag, og den nye salmarsjefen har ennå noen samtaler igjen før han skal avslutte sin første dag i jobben.

53-åringen fra Vikna har jobbet i de blå næringene hele sitt yrkesliv. Han har blant annet ledet oppdrettselskapet Midt-Norsk Havbruk, og de siste seks årene har han ledet Akva Group ASA. I hans periode har det børsnoterne selskapet, som leverer havbruksteknologi, hatt en sterk vekst.

- Det er en oppgave jeg har lyst på

Nå tar han over jobben etter Leif Inge Nordhammer som administrerende direktør i Salmar.

- Jeg har kjent Salmar på avstand gjennom store deler av mitt yrkesaktive liv, og jeg kjenner bransjen rimelig godt. Dette blir en stor lederoppgave som jeg går til med en viss grad av ydmykhet og respekt. Men det er en oppgave jeg har lyst på, sier Williksen.

Skal jobbe ut fra Frøya

Han har ingen "program-erklæring" å komme med ved tiltredelsen.

- Jeg skal være lagleder for en gruppe mennesker som veldig dyktige på det de holder på med, og vi har Gustav (Witzøe) her som kontinuitetsbærer. Jeg har respekt for den jobben som er gjort, og som har bragt selskapet i en ledende posisjon. Det jeg må gjøre er å sette meg inn i selskapet, og sørge for at jeg kan bli en kompetent leder av nettopp Salmar, sier Williksen, som har skaffet seg bolig på Nordskaget.

- Jeg skal jobbe ut fra Frøya. Men vi er et konsern, og det betyr at du må flytte deg rundt der det er relevant å være til en hver tid, sier Trond Williksen.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no