Torsdag kveld hadde Teater Framdrift Hitra-premiere på den trønderske versjonen av William Shakespeares En Midtsommernattsdrøm.

Glød og innlevelse

- Vi utforsker gårdstun og utmark som teaterscene, forteller de om seg selv.

Det gjorde de til fulle denne gangen, med både gården Hjertåsen som scene, og en utmarks-amfi en liten gåtur unna, med skogen som kulisser.

Publikum fikk oppleve dyktige skuespillere, som ikke bare gjør jobben sin, men spiller med glød og stor innlevelse. Når Shakespeares berømte komedie i tillegg er oversatt til trøndersk språk og humor, er det lett å få med seg handlingen, i En Medtsåmmårnattsdrøm.

Handlingen ble nesten virkelig

Når det legges opp til friluftsteater, så må man bare finne seg i naturen luner. Det var nesten så skuespillet ble virkelig, da alvedronningen Titania i sin vrede over alvekongen Oberons furting, straffer ham med at uværsstormer skal velte over landet. Og ikke lenge etter høljet regnet ned, og vinden pisket, akkurat slik hun hadde lovet.

Det ga bare mer liv til de dramatiske scenene i stykket, men la heller ingen demper på komikken. For publikum ble det en teateropplevelse de sent vil glemme.

En Medtsåmmårnattsdrøm spilles også fredag og lørdag kveld på gården Hjertås på Innsia på Hitra.

Teater Framdrift består av Gunnhild Hjertås, Helga Haga, Kari Wist Holmen. Med seg hadde de skuespillerne Kristoffer Hjulstad, Fredrik Høstaker, Ulrik Tangen, Jenny Kaatz, Martin Karelius Østensen og Ola Wist Holmen.