Fridtjof Dypveit, født og oppvokst på Klubben på Frøya, presterte særdeles godt under landskytterstevnet i Førde i år. Han skyter for Nidaros skytterlag.

- Ja, det gikk veldig bra! I klassen V-65 på bane kom jeg på førsteplass. I fartsfinalen nummer fem, og i samlagsskytinga kom vi som nummer to.

- Så årets landskytterstevne kan betegnes som en suksess resultatmessig?

- Ja, det kan du si. Men for å nå høyt må man sette seg mål, og kanskje hårete mål også.

- Og det har du gjort?

- Noen vil kanskje si det. Jeg har som mål å gjøre det best i min klasse enten på felt eller på bane. Og det klarte jeg i år.

- Skal trene enda mer mot neste år

Neste år legges landskytterstevne til Lånke, og Dypveit deltar for første gang i klassen V-73. Målene holdes fortsatt like høye.

- Jeg er nødt til å sette meg høye mål for å holde motivasjonen oppe. Frem mot neste år skal jeg trene enda mer, sier Dypveit som legger ned mellom 1000 og 1200 treningstimer hvert år.

- Savner deltagere fra Hitra og Frøya

Han har feriehus på Frøya, og mener at han hadde besøkt feriehuset hyppigere om det hadde vært bedre treningsfasiliteter i øyregionen.

- Det blir helst kortere besøk der ute, for jeg vil gjerne få trene uten for lange opphold. Jeg savnet dessuten deltagere fra Hitra og Frøya på landskytterstevnet i år, forteller Fridtjof som har deltatt nesten uten avbrudd de siste 30 årene.

988 89 562 kirsti.marthine@hitra-froya.no