Nødetatene på Hitra rykket i formiddag ut etter melding om at en person var skadd i en eksplosjon på en båt på et verksted.

-  Båten hvor det eksploderte står inne i en hall. Det er alvorlig skade på en person, forteller politiets operasjonsleder ca kl. 12. Ifølge politiet er personen tatt hånd om av helsepersonell.

Et helikopter fra luftambulansen er kommet til ulykkesstedet. Det samme er to ambulansebiler samt politiet.

Lensmann Arild Sollie sier til lokalavisa Hitra-Frøya at personen har fått brannskader. Disse skal ikke være livstruende. Pasienten tas nå hånd om fra ambulansepersonalet. Det er i følge politiet ikke avklart om pasienten sendes til St. Olavs Hospital i Trondheim eller til brannskadeavdelingen ved sykehuset i Bergen.

Hendelsesforløpet er ikke avklart, men ifølge Sollie skal personen ha holdt på med en jobb inne i en båt inne i hallen da noe plutselig skal ha tatt fyr og eksplodert. Sollie antyder at det kan ha vært gass som eksploderte.

– Vi vet foreløpig ikke mer om hva som har skjedd, men er på stedet, opplyser Svein Åkervik hos politiet i Sør-Trøndelag til NTB.

Klokka 13:15 forteller politiets operasjonsleder at den skadde er en mann. Arbeidstilsynet er varslet og politiet foretar avhør på stedet.

Klokka 13:30 opplyses det at mannen er sendt med luftambulansen til St. Olavs Hospital.

- Vi har fått tilbakemelding fra helsepersonell om at han er moderat skadd, sier lensmann Sollie til adressa.no.