Det var stint med folk både på scenen, i salen, på tribunen og i gangen utenfor Hitrahallen en lørdag im februar 2006. Ungdommer fra Hitra og Frøya imponerte med stort kulturelt mangfold under UKM.

Her er reportasjen fra kulturmønstringa:

- Vi kom videre, gliser frøyværingen Andreas Ervik (13) i samfunnssalen på Fillan lørdag kveld.

Tidligere på dagen har gitaristen deltatt i den lokale versjonen av Ungdommens kulturmønstring (UKM) for Hitra og Frøya i Hitrahallen.

Stort mangfold

Til sammen ble 34 innslag fremført på scenen, inkludert tre videoer. I tillegg sørget 26 kunstutstillingsbidrag for at de fremmøtte øyværingene fikk mye spenstig å både se, høre og spise på.

Det er en fornøyd fungerende leder for kulturetaten i Hitra kommune som møter lokalavisa i en pause mellom sceneinnslagene lørdag ettermiddag.

- Det er solgt 150 billetter, og minst like mange barn og unge har kommet inn gratis. Den tekniske gjennomføringen synes jeg også går over all forventning, sier Wiviann Iversen Selvåg.

Hitra kommune har under forberedelsene til arrangementet sørget for å holde kontakten med UKM sentralt. Iversen Selvåg har også vært veileder for allmennfaglig VK1 ved Hitra videregående skole, som sto som arrangør av årets mønstring.

- Jeg synes oppmøtet er bra og det er fin stemning i salen, sier Linn Bringedal (17).

Hun og Anne Berg (18) var konferansierer og loset publikum stødig gjennom hele seansen inne i salen. Bringedal forteller at hun prøvde å være upartisk, selv om hun har venner som deltar.

– Jeg har jo min favoritt, men jeg røper den ikke, smiler hun.

Stjernefabrikk

Andreas Ervik var en av dem som bidro i flere enn ett innslag under årets UKM. Først spilte han to låter av Metallica sammen med trommeslageren Thomas Sandvik. Senere var han også å finne i besetningen til bandet www.frøyværing.no.

- Jeg har spilt gitar i bare et halvt år. Gitaren er det siste jeg tar i før jeg legger meg og det første jeg tar i når jeg står opp, smiler han.

Under innslaget med bandet sitt, fremførte trettenåringen også en selvskreven gitarsolo.

Da applausen og jubelen brøt løs blant publikum, svarte han med å strekke begge armene i været.

- Sceneshow betyr ganske mye. Jeg tror kanskje at musikken teller 70 prosent, og sceneshowet 30 prosent, sier han.

Ervik synes kulturmønstringa er en glimrende mulighet til å vise seg frem.

- Har du noe forbilde?

- Ja. Hva heter han gitaristen i Metallica igjen, spør han en jevnaldrende forbipasserende.

- Kirk Hammet. Ja, det er forbildet mitt, sier den unge frøyværingen, og avslører at han også har satt seg høye mål med gitarspillingen sin.

- Jeg skal bli verdens beste sologitarist.