Tom Skare tenkte ikke å starte eget trykker i fjor da han sluttet som daglig leder i Vindfang.

- I utgangspunktet følte jeg meg ferdig med trykkeribransjen, og ville gjøre noe annet, sier han.

Da lokalene i Berge-bygget i Fillan sentrum ble ledige, og han fikk gode inntekter av et eiendomssalg, fikk tanken bedre grobunn. Han brukte mye av pengene fra salget av eiendommen til å kjøpe framtidsretta produksjonsutstyr og pusse opp lokalene.

- Vi satser på fleksible digitalmaskiner som tar alt fra små formater og opplag, til de riktig store formatene, poengterer Skare.

Vil skape attraktive arbeidsplasser

Ønsket til Skare var å skape kreative og spennende arbeidsplasser, og han har ansatt relativt unge folk i 100 % stillinger.

- Tanken bak de folkene jeg har engasjert, er at jeg vil ansatte folk som er flinkere enn meg og har et stort potensiale.

Nina Sandvik er grafisk designer. Hun er opprinnelig fra Frøya, og har tatt grafisk design-utdannelse både i Norge og England. Skare ville ansette folk som bor på Hitra og Frøya for å opprette et arbeidsmiljø som er stabilt over tid. Han har også ansatt rissværingen Ole Andreas Vekve. Han har utdannelsen sin fra Høyskolen i Volda, og jobber med web-design, fotografering og filmproduksjon. John Egil Trangmyr fra Melandsjø er firmaets McGyver -altmuligmann.

Satser også på privatkunder.

Da Hitra-Frøya var innom var det gjort klart for installasjon av en digital fotoprinter, der folk kan betjene utstyret selv. Her kan kunden selv lage effekter som rammer, eller lage kalender, takkekort og innbydelser i flere ulike format.

- Her skal det bli mulighet for folk å komme innom og printe ut sine egne bilder som ligger på mobilen, minnebrikker eller datamaskiner i fotokvalitet, forteller Skare..

Eksempler på produkter som kan trykkes i små opplag til privatkunder og store opplag til bedrifter blant annet kort og konvolutter.

- Vi er en allsidig copy-shop der øyværingene kan få printa og scanna dokumenter, og store tegninger og plakater, sier ”trykker-Tom”.

Produserer tapet og bil-dekor

Reklamehuset Higraf produserer mange av de samme produktene som Vindfang, men satser også på web-salg. Via en egen web-portal kan kundene sitte hjemme å designe sin egen tapet, tilpasset akkurat sitt eget rom. Det er mulig å velge blant utallige bilder og mønstre, eller bruke egne motiv. De produseres på Higraf, og sendes ut til kunden – uavhengig hvor de bor.

Bildekor blir også et stadig større område som Higraf jobber med. De har allerede fått oppdrag fra flere firmaer, der de skal designe og monterer ferdig tekst og motiv på firmabilene.

- Straks skal den nye løpsbilen til Martin Myrseth få en heftig dekor også, sier Skare.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no